Ostali sportovi

Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2022 na rasporedu u nedjelju

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 14.10.2022.
Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2022 na rasporedu u nedjelju
Foto: FaH

Drugo izdanje Međunarodnog paraatletskog mitinga Zagreb Open predviđeno je u nedjelju 16. listopada ove godine, a startnu listu predvodi osvajač srebrne medalje u bacanju diska F64 s Paraolimpijskih igara u Tokiju, Urihovac Ivan Katanušić...

Više od sto paraatletičarki i paraatletičara prijavljeno je na Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2022 koji će biti održan u nedjelju 16. listopada na atletskim borilištima Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Drugo izdanje Mitinga, čiji je organizator Atletski klub osoba s invaliditetom URIHO (AKOI URIHO), a partner Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom (HASOSI), sufinancirano je od strane Ministarstva turizma i sporta, a postignuti rezultati zbrajaju se za ukupni poredak u Paraatletskoj ligi 2022.

Zagreb Open prvo je, i trenutno jedino, međunarodno natjecanje ovakvog formata u Hrvatskoj, a ove je godine privuklo sudionike iz osam europskih zemalja. Sam termin natjecanja omogućuje natjecateljima postizanje kvalifikacijskih normi za Svjetsko prvenstvo u paraatletici koje će biti održano u Parizu 2023. godine, te kvalifikacijskih normi za Paraolimpijske igre Pariz 2024.

Osim srebrnog paraolimpijca i aktualnog europskog rekordera u bacanju diska F64 Urihovca Ivana Katanušića, na startnoj listi nalaze se i osvajač bronce u bacanju kugle F33 iz Tokija Deni Černi, europski prvak u bacanju kugle F11 Miljenko Vučić, svjetski rekorder u bacanju diska F40 Matija Sloup i aktualna europska prvakinja i rekorderka u bacanju kugle F41 Ana Gradečak.

Na stadionu uz Savu gledat ćemo i uspješne inozemne natjecatelje. Prvi put na Mitingu gledat ćemo utrke u trkaćim kolicima, takozvanoj „formuli“, s Austrijancem Thomasom Geierspichlerom, europskim rekorderom u utrci na 400 metara u kategoriji T52. Na startnoj listi u ženskom bacanju koplja nalazi se predstavnica Srbije Saška Sokolov, dvostruka europska prvakinja (100m i 200m u kategoriji T47) i europska viceprvakinja u bacanju koplja F46.

Pretprogram Mitinga kreće u nedjelju u 11:30 sati, dok je glavni dio programa predviđen od 12:30 sati. Satnica, startne liste, a kasnije i rezultati bit će dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!