Nogomet

Zekić: 'Volio bih da moja momčad i ja pokažemo neko novo lice'

Mihaela Bradovski • petak, 14.10.2022.
Zekić: 'Volio bih da moja momčad i ja pokažemo neko novo lice'

Slaven Belupo danas od 18 sati gostuje u Šibeniku gdje će pokušati prekinuti niz negativnih rezultata i po mogućnosti vratiti se na pobjedničke staze...

Gostovanje u Šibeniku uvijek je neugodno, a Slaven Belupo u zadnje vrijeme ima previše problema i Zoran Zekić s razlogom je rezigniran.

"Svi znamo kakvi smo u zadnje vrijeme, ne bih volio previše pričati, volio bih da moja momčad i ja pokažemo neko novo lice, lice koje nas je krasilo donedavno. Naravno da to nije lako, razgovor je jedno, djela su drugo. Imali smo vremena nakon Osijeka, odradilo smo određene analize i razgovore, kako je to u životu, tako je i u sportu, jednostavno možeš tražiti alibi u nekom drugom ili se lijepo uhvatiti posla i vratiti se na ono što nas je krasilo. To je u biti najjednostavnije i nadam se da ćemo to u Šibeniku i napraviti, ovo nam je jako bitna utakmica."

U Koprivnici su se navikli na dobre rezultate u početku ove sezone pa je ovaj loš niz još teže pao.

"I ljudski i sportski je da ti nije svejedno. Nekada možda to više ističem nego neki drugi moji kolege, ali jednostavno tako je. Da nismo imali start kakav smo imali, ne bi sada pričali o tome. Doveli smo se sami do one situacije, a doveli smo se sami i do sada ove. Analizirali smo ne samo utakmicu protiv Osijeka nego i sve ovo drugo što se događa u zadnje vrijeme. Mislim da smo detektirali naše probleme i sada to trebamo pokazati na terenu."

Ono što je Zekiću jako bitno je da svlačionica ne potone.

"Nikada do kraja ne možeš dobiti onu pozitivu, neki igrači su mlađi, neki stariji i uvuče se neka nesigurnost pa dođe i negativa, ali zamolio sam ih da ne bude nekakvog defetizma i gluposti nego da se jednostavno držimo zajedno jer samo tako i možemo nešto napraviti. Da smo se držali onoga čega smo se držali dosta vremena, ne bi sada niti pričali o ovakvim stvarima."

Bit će sigurno nekih promjena u momčadi i vidjet će se što će one donijeti.

"Nikada to nije popularno, ali ja sam trener i moram donositi neke odluke. Naravno da će promjena biti, ne možemo sada reći da je sve dobro kada nije. Dosad su neke promjene donijele nešto dobro, neke nisu, imamo kadar koliki imamo i moramo neke stvari mijenjati jer tako situacija nalaže."

Što se tiče samog kadra, nekih značajnijih promjena nema osim ozljede Božića u susretu s Osijekom.

"Nema nekih posebnih promjena, situacija što se tiče brojčanog stanja je otprilike ista kao pred prošlu utakmicu. Nitko se ne vraća, plus što se dogodilo to što se dogodilo s Osijek pa tako nema niti Božića."

Zekić smatra kako Marković ne snosi krivicu za veliki broj primljenih golova jer se te situacije igrom uopće mogu izbjeći.

"Vratar je uvijek posljedica svega što ti se događa u polju. Bilo je puno situacija u utakmici gdje se ti neki trenuci riješe na puno bezbolniji način od strane igrača u polju. Moramo početi trčati u oba smjera i to je jedino rješenje."

Šibenik ima novog trenera, na klupi je Mario Cvitanović.

"Vidim da Šibenik pokušava igrati više napadački nego prije, u određenim trenucima igraju s dva napadača i pokušavaju biti okomitiji. Jako tvrda momčad sa svega dva poraza u ligi. Treba biti pametan. Na žalost u zadnje vrijeme ne trčimo kao prije, ne tražimo dubinu kao što smo to radili u dobrom dijelu sezone, nemamo ni taj reposjed. Znao sam da ćemo doći u jednu vrstu krize, nisam očekivao da će ići toliko duboko, ali tako je kako je. Teško je na ovom nivou držati konstantno zadovoljavajuću razinu. Ne bih volio niti previše pričati, u zadnje vrijeme imamo previše razgovora, a premalo pokazujemo", kaže Zekić i dodaje:

"Mi smo imali dosta amplituda, od onih 4-5 utakmica u kojima smo igrali zaista fantastično do jako loših utakmica. Šibenik je što se toga tiče puno stabilniji. Nisu puno pobjeđivali, a nisu puno ni gubili, primili su jako malo golova. U odnosu na prošlu sezonu u kojoj su bili dosta porozni, sada su taj detalj popravili. Znamo sve njihove stvari, ali najbitniji smo mi sebi. Moramo biti puno kompaktniji i čvršći."

FOTO: Slaven Belupo Youtube

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!