Vodeni sportovi

Vaterpolisti Mladosti, nakon poraza od Brescije, svladali Litavce

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 14.10.2022.
Vaterpolisti Mladosti, nakon poraza od Brescije, svladali Litavce

Na kvalifikacijskom turniru u Ateni vaterpolisti Mladosti danas su imali dvostruki program. Morali su igrati protiv Brescije pa Žaibasa i ostvarili su očekivani polovični učinak...

Porazom su natjecanje u skupini B drugog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka otvorili vaterpolisti zagrebačke Mladosti, u Ateni je bolja od njih bila talijanska Brescia s 13:9 (2:2, 3:1, 5:3, 3:3).

Ključnu prednost igrači Brescije su radili u drugoj i trećoj četvrtini u kojima su napravili plus od četiri pogotka. Isto tako, nerješivi problem za Mladost su bila trojica suparničkih igrača koji su postigli gotove sve golove za Bresciju. Četiri je dao Vicenzo Renzuto, a po tri Stefano Luongo i hrvatski reprezentativac, Rus Konstantin Harkov, inače bivši igrač Mladosti.

Kod Mladosti su po dva pogotka dali Dario Rakovac i David Mijić, dok su jedan dodali Jelača, Gluhaić, Adeišvili, Elez i Herceg.

Nakon jutarnjeg poraza od talijanske Brescie (9:13) u poslijepodnevnom dijelu programa Žapci su svladali litavski Žaibas s 14:10 (4:2, 1:4, 6:3, 3:1).

Žapci su poveli sa 4:1, ali je litavska momčad do kraja poluvremena uspjela preokrenuti rezultat i doći do vodstva od 6:5. No, u nastavku je kvaliteta Mladosti došla do izražaja pa je zagrebačka momčad stigla do očekivane pobjede.

Marko Elez je s pet pogodaka bio najefikasniji igrač Mladosti, a po tri gola postigli su Valiko Dadvani i Dario Rakovac.

Na ljestvici skupine D vodeća je Brescia sa šest bodova iz dva nastupa. Po tri boda imaju Panionios, Mladost i Žaibas, a bez bodova je Duisburg.

U subotu (19:30) će Mladost igrati protiv domaćina turnira, grčkog Panioniosa, a u nedjelju (8:30 sati) protiv njemačkog Duisburga.

Po dvije najbolje momčadi sa svakog od četiri turnira izborit će mjesto u trećem kvalifikacijskom krugu, dok će ostali nastaviti natjecanje u Euro kupu.

Drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka (skupina B, prvo i drugo kolo):
Mladost - Brescia 9:13 (2:2, 1:3, 3:5, 3:3)
Mladost - Žaibas 14:10 (4:2, 1:4, 6:3, 3:1)

FOTO: HAVK Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!