Nogomet

Čačić: 'Mislim da, uz nas, Varaždinci igraju najbolji nogomet u ligi'

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • subota, 15.10.2022.
Čačić: 'Mislim da, uz nas, Varaždinci igraju najbolji nogomet u ligi'
Foto: FaH

Dinamo u nedjelju na Maksimiru dočekuje Varaždin, jedinu momčad koju ove sezone u SuperSport HNL-u nije uspio pobijediti...

Momčad Varaždina svojim je izvedbama po povratku u elitni rang postala i svojevrsni hit prvenstva, na svom su terenu u prvom dijelu sezone odigrali 1:1 protiv Dinama i to su ujedno jedini bodovi koje je itko uspio otkinuti zagrebačkom sastavu u dosadašnjem dijelu prvenstvene sezone. Dinamo nakon 11 odigranih utakmica ima omjer od deset pobjeda i jednog remija što mu je, gledamo li identičan opus utakmica u povijesti, najbolji ulazak u sezonu još od 1939. godine. Novi okršaj protiv Varaždinaca predviđen je u nedjelju u 15 sati na maksimirskom travnjaku u ogledu 13. kola SuperSport HNL-a.

Plavi se tako, nakon odgođenoga ogleda 12. kola protiv Istre 1961, pri čemu su povezali dvije uzastopne utakmice Lige prvaka protiv Salzburga, vraćaju domaćim obavezama.

"Još od srijede smo se preorijentirali na ovu utakmicu, nacionalno prvenstvo nam je od primarne važnosti. Još sam nakon tri odigrana kola, dakle praktički na otvaranju sezone, rekao da je Varaždin najugodnije iznenađenje, oni su to u međuvremenu i potvrdili. Oni su nas dosad jedini zakinuli za dva boda u našoj prethodnoj utakmici u Varaždinu, i to zasluženo. Mislim da, uz nas, Varaždinci igraju najbolji nogomet u ligi i na kontu imaju manji broj bodova nego što su igrom zaslužili. Moramo biti oprezni u ovoj utakmici, pogotovo nakon iskušenja sa Salzburgom, trebamo se zaista dobro fokusirati na nedjelju. Očekujem da naša momčad reagira na pravi način, kako i dolikuje Dinamu, dakle s pravim gardom, mi smo domaćini i učinit ćemo sve da dođemo do pobjede koja nam je važna u dinamici osvajanja bodova. Želimo biti što je moguće uvjerljiviji iz kola u kolo. Isto tako, utakmice u domaćoj ligi održavaju nam atmosferu i podižu samopouzdanje igrača uoči sljedećih iskušenja, a dolaze nam dva derbija i utakmice Lige prvaka protiv Milana u Zagrebu i Chelseaja u gostima", istaknuo je trener Ante Čačić.

Ozbiljnost i psihološka čvrstina Dinamovih igrača vidljivi su i u statističkom dijelu: na svom su terenu povezali čak 22 uzastopne službene utakmice bez poraza.

"Zaista im za to pripadaju čestitke. Mi smo odigrali najviše utakmica od svih klubova u Europi jer smo rano počeli s natjecateljskim dvobojima. U domaćem prvenstvu zasad smo više nego dobri, jako je to dojmljivo, ali i nastupi u Ligi prvaka gdje je i sam ulazak u grupnu fazu veliki uspjeh. Naše prezentacije u ove četiri utakmice u skupini daju nam za pravo reći da je Dinamo bolji nego jučer, a mi težimo i tome da budemo bolji sutra nego što smo danas. Vjerujem da će igrači biti maksimalno motivirani i ozbiljni i da ćemo u nedjelju biti na pravoj razini. Bude li tako, čeka nas odlična utakmica jer Varaždin igra otvoreni nogomet, za gol više, pa oni koji nas dođu bodriti neće požaliti, svi će uživati."

Kakvo je stanje s ozljedama i umorom igrača nakon iskušenja protiv Salzburga?

"Jedino što je sigurno je da ne možemo računati na Luku Ivanušeca zbog žutih kartona kao ni na ozlijeđenog Boška Šutala. Svi drugi su u kadru. Sigurno je utakmica protiv Salzburga ostavila tragove, vidjet ćemo detaljnu situaciju nakon zadnjeg treninga."

U kakvom je stanju oporavljenik Luka Menalo?

"I on je opcija za ovu utakmicu. Vraća se i bit će u krugu kandidata", zaključio je trener Čačić.

AUTOR: GNK Dinamo

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!