Rukomet

Horvat: 'Odabrali jesmo teži put, ali izborili smo se za tu pobjedu i ta dva boda su nam najbitnija'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.10.2022.
Horvat: 'Odabrali jesmo teži put, ali izborili smo se za tu pobjedu i ta dva boda su nam najbitnija'
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u gostima kod Belgije i s maksimalnim učinkom otvorila je nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Drugo kolo donijelo je gostovanje kod Belgije gdje je Hrvatska slavila s 30:27. Izbornik Hrvoje Horvat svjestan je kako je Hrvatska mogla i lakše odraditi ovaj posao.

"Rekao bih da smo si sami izabrali teži put. Dobro smo otvorili, poveli četiri razlike i onda nas je njihov sedmi igrač poremetio. Počeli su nam prelako dolaziti do pozicija, do pivota, i vratili su se u igru uz odličnog golmana. Odabrali jesmo teži put, ali izborili smo se za tu pobjedu i ta dva boda su nam najbitnija."

Izbornik nastavlja pripreme za Svjetsko prvenstvo, a ova dva susreta donijela su mu neke odgovore, ali i neke nove upitnike.

"Prvi cilj je sigurno ostvaren, to je da startamo u ove kvalifikacije s četiri boda, ali ostaje tu dosta otvorenih stvari, dosta toga za analizu. Neki igrači su mi dali materijal za razmišljanje. Imamo dosta toga u naredna dva mjeseca pripremati za Svjetsko prvenstvo."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!