Košarka

Subotić: 'Nismo u ovom sastavu izdržali visok ritam FMP-a'

Branimir Korać • utorak, 18.10.2022.
Subotić: 'Nismo u ovom sastavu izdržali visok ritam FMP-a'

Košarkaši Splita poraženi su u gostima kod FMP-a s 90:73 u susretu u kojem su se dobro drali većim dijelom, ali ipak pali u drugom poluvremenu...

Split je većim dijelom susreta bio ravnopravan protivnik FMP-u, no u drugom poluvremenu sve je teže pratio ritam domaćina i upisao je poraz.

"Mislim da je utakmica bila visokog ritma i to je na kraju presudilo. Mi nismo uspjeli izdržati ovakav ritam protiv FMP-a u ovom sastavu, dok smo bili svježi i okomiti na njihovu agresivnu obranu, bili smo i konkurentni. Njihova rotacija je presudila, ali i igra u visokom ritmu koji mi nismo mogli održati do kraja", kaže Srđan Subotić.

I trener FMP-a Nenad Stefanović slaže se kako je drugo poluvrijeme bilo ključno.

"Ovo je bila najteža utakmica za nas jer su svi unaprijed upisali pobedu, a tako je čini mi se bilo i u prve dvije utakmice iako ne mislim da smo bili favoriti. Za sada se dobro nosimo sa tim. Nismo otvorili utakmicu na najbolji mogući način, u smislu dogovora koji smo imali za ovaj meč. Rekao sam u najavi da Split ima dobru kvalitetu i zaista je tako, ako se podcijene, mogu svakog pobijediti. Drugo poluvrijeme je recept, 44:34, uz dobru obranu i trčanje i mislim da je to presudilo. Čestitam mojim momcima i mislim da smo u ovom mini-ciklusu napravili dobar posao."

FOTO: FMP Meridian

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!