Košarka

Krenula NBA sezona: Celticsi na krilima Tatuma i Browna, uvjerljivi Warriorsi protiv Lakersa

Branimir Korać • srijeda, 19.10.2022.
Krenula NBA sezona: Celticsi na krilima Tatuma i Browna, uvjerljivi Warriorsi protiv Lakersa
Foto: EPA

Odigrana su prva dva susreta nove NBA sezone, a uspješni su bili Boston Celticsi i Golden State Warriorsi koji su upisali domaće pobjede...

Boston Celticsi ušli su u novu sezonu bez suspendiranog trenera Udoke s debitantom na klupi Joeom Mazzullom, ali bez obzira na to bili su jako dobri i svladali su Philadelphiju sa 126:117.

Najvećim dijelom susreta vodila se izjednačena bitka bez posebnih osvajanja, prednost je prelazila s jedne na drugu stranu, a u konačnici su Celticsi bili uspješniji.

Susret je prelomljen sredinom treće dionice kada je Boston napravio seriju 15:5, odvojio se na 95:82 i u nastavku susreta kontrolirao stanje na parketu.

Najbliže što je Philadelphia došla u zadnjoj dionici bilo je u jednom trenutnu na minus šest, ali Boston je brzo odgovorio i vratio se na dvoznamenkastu razliku.

Jedna od razlika u ovom dvoboju bio je doprinos igrača s klupe, Boston je tu dobio puno više nego Sixersi. Bolje je funkcionirala i tranzicija Celticsa koji su upisali čak 24 poena iz kontranapada, a Phila samo dva.

U Bostonovom sastavu po 35 poena upisali su Jayson Tatum (12 skokova) i Jaylen Brown. Kod poraženih na 35 poena bio je James Harden (5/9 trica, osam skokova, sedam asistencija), Joel Embiid dodao je 26 poena i 15 skokova, a Tyrese Maxey 21 poen.

Lagan posao imali su branitelji naslova Golden State Warriorsi koji su potpuno nadigrali Los Angeles Lakerse.

Neke stvari nisu se promijenile, kada se Warriorsima otvori šut teško su zadrživi, a Lakersi su teško držali korak s Warriorsima, posebno u drugom poluvremenu kada su se po svom dobrom običaju odvojili u trećoj dionici.

U završnici su Lakersi malo smanjili zaostatak i približili se jednoznamenkastom minusu, ali nije bilo prave prijetnje potpunim povratkom. Posebno nakon trice DiVincenza za 103:87 pet minuta prije kraja.

Kod Warriorsa Stephen Curry je upisao 33 poena i sedam asistencija, a Andrew Wiggins dodao je 20 poena i šest skokova. Kod Lakersa LeBron James završio je s 31 poenom, 14 skokova i osam asistencija, Anthony Davis dodao je 27 poena i šest skokova, a Russell Westbrook 19 poena i 11 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 126:117
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 123:109

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!