Košarka

Bosco protiv Gorice: 'Čeka nas teška utakmica, no očekujem dobru igru i pozitivan ishod'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 19.10.2022.
Bosco protiv Gorice: 'Čeka nas teška utakmica, no očekujem dobru igru i pozitivan ishod'

Nadolazeći vikend donosi nova košarkaška uzbuđenja HT Premijer lige. Ovosezonski povratnik KK Bosco koji u ovoj godini ujedno obilježava tri desetljeća uspješnog rada, u nedjelju, 23. listopada u 17 sati u dvorani Boško Božić Pepsi u Trnskom odmjerit će snage s KK Gorica.

Ususret utakmici trener KK Bosco Ivan Tomas i igrač Petar Babić otkrivaju svoja razmišljanja.

"U sezonu smo krenuli s tri poraza s kojima naravno nismo zadovoljni, no s druge strane bili su nekako i očekivani s obzirom da je bio iznimno težak raspored. Najteža utakmica definitivno je bila ona protiv Dinama jer smo cijeli taj tjedan imali problema s ozljedama te se to odrazilo i na igru. Jedan od aduta u sezoni svakako su neafirmirani igrači za koje očekujem da budu ugodno iznenađenje i da iz utakmice u utakmicu napreduju", istaknuo je trener KK Bosco Ivan Tomas te dodao: "Gorica je iskusna ekipa koja ima puno kvalitetnih igrača. Čeka nas teška utakmica, no očekujem dobru igru i pozitivan ishod."

Ova sezona košarkaša Bosca u hrvatskoj Premijer ligi, pod vodstvom trenera Ivana Tomasa i njegovog stručnog tima, puna je izazova. U prvoj ih je nadigrao KK Zadar rezultatom 97:81, u drugoj Cedevita Junior rezultatom 84:75, dok je u trećoj od Bosca ipak bio bolji Dinamo Zagreb rezultatom 107:89. No, ovi rezultati nisu obeshrabrili hrabru momčad iz Novog Zagreba koja vjeruje da u Premijer ligi ima za ponuditi još puno dobre igre.

"Do sada smo imali tri zaista teške utakmice u kojima nam je falila dodatna kvaliteta da bismo ih okrenuli u svoju korist. Moramo raditi na tome da našu agresiju držimo kontinuirano kroz cijelu igru što je bio nedostatak u dosadašnjim utakmicama. Iskustvo također nije na našoj strani jer imamo puno mladih igrača, no svakako imamo adute koje trebamo usavršiti ako želimo parirati u HT Premijer ligi", istaknuo je Babić te dodao: "Gorica je dosta čvrst i agresivan protivnik, dobri su i iskusni na svim pozicijama te nas bez sumnje očekuje jedna neizvjesna utakmica. Momčad Bosca uvijek ide na pobjedu te se nadam da ćemo se sada dizati iz utakmice u utakmicu."

Za KK Bosco igraju: Luka Katura, Petar Babić, Ante Krapić, Dario Kuzmanović, Luka Babić, Leon Šljivarić, Andrej Matić, Mladen Primorac, Marko Jurič, Ante Čović, Marat Kos, Filip Radulović i Luka Krajnović. Stručni stožer čine trener Ivan Tomas, pomoćni trener Edi Rački, kondicijski trener Bruno Damjan, fizioterapeut Domagoj Šumatić i liječnik Filip Čulek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!