Nogomet

Kanađani prije Svjetskog prvenstva igraju dvije prijateljske utakmice

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.10.2022.
Kanađani prije Svjetskog prvenstva igraju dvije prijateljske utakmice
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Kanade, jedan od hrvatskih suparnika na skorašnjem Svjetskom prvenstvu, dogovorila je prijateljsku utakmicu protiv Bahreina 11. studenog u Manami.

Kao dio svojih završnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Katru, reprezentacija Kanade će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Kanada će se okupiti u Manami gdje će 11. studenog odmjeriti snage protiv Bahreina, a potom će 17. studenog u Dubaiju igrati protiv Japana.

"Bahrein je ljubazno pristao ugostiti nas, što momčadi pruža priliku da se prilagodi uvjetima Bliskog istoka i da dobije važne međunarodne minute za brojne igrače prije konačnog odabira spiska za FIFA Svjetsko prvenstvo," kazao je kanadski izbornik John Herdman.

Kanada je do sada samo jednom nastupila na svjetskom prvenstvu i to 1986. godine upisavši u skupini tri poraza uz razliku pogodaka 0:5.

U Katru će otvoriti turnir 23. studenog protiv Belgije, četiri dana kasnije će igrati protiv Hrvatske, a posljednji nastup u skupini imat će 1. prosinca protiv Maroka.

FOTO: EPA/JAKUB GAVLAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!