Košarka

Rekordna predstava odličnog Zupca u pobjedi protiv Lakersa

Branimir Korać • petak, 21.10.2022.
Rekordna predstava odličnog Zupca u pobjedi protiv Lakersa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi odlično su otvorili sezonu te su u prvom nastupu bili bolji od Los Angeles Lakersa sa 103:97 uz vrlo dobar nastup Ivice Zupca...

Trećeg dana regularnog dijela sezone prvu utakmicu odigrali su i LA Clippersi i to protiv gradskih rivala Lakersa koje su svladali sa 103:97.

Ivica Zubac odigrao je vrlo dobru utakmicu, na parketu je proveo 35 minuta i bio prvi skakač susreta sa 17 skokova čime je srušio osobni rekord po broju skokova u jednom susretu i to za jedan skoka. Osim toga ubacio je 14 poen uz šut 6/6 iz igre što je samo poen manje od najboljih strijelaca Clippersa u ovom dvoboju. Tome je dodao i pet blokada.

Lakersi su tako stigli do drugog poraza u dvije utakmice, na startu su izgubili od Golden State Warriorsa, a sada i od Clippersa i ne mogu biti zadovoljni. Ipak, pokazali su napredak u odnosu na taj dvoboj, bili su ravnopravniji i u igri do samog kraja.

Međutim teško je pobijediti uz šut 0/11 iz igre Russella Westbrooka, 0/7 Kendricka Nunna i 1/7 Patricka Beverlyja.

Clipperse su do pobjede predvodili uz Zupca s po 15 poena Paul George (deset skokova) i John Wall, a povratnik Kawhi Leonard zaustavio se na 14 poena i sedam skokova.

Kod Lakersa Lonnie Walker ubacio je 26 poena, Anthony Davis 25 uz osam skokova, a LeBron James 20 uz deset skokova i šest asistencija.

Poput Clippersa, prvi nastup u sezoni su upisali i Milwaukee Bucksi koji su upisali pobjedu protiv Philadelphije koja je tako upisala i drugi poraz.

Odličan posao odradili su Bucksi na Joelu Embiidu koji je iz igre šutirao dosta loše 6/21.

Važnu tricu 24 sekunde prije kraja ubacio je Wesley Matthews koji je doveo Buckse u vodstvo 89:88 nakon čega Harden ne pogađa, Brook Lopez na drugoj strani ubacuje jedno bacanje, ali onda hvata skok u napadu i Bucksi odnose pobjedu.

Giannis Antetokounmpo ubacio je 21 poen uz 13 skokova i osam asistencija, a Brook Lopez dodao je 17 poena. Kod poraženih Harden je završio s 31 poenom, osam skokova i devet asistencija, a po 15 poena dodali su Embiid (12 skokova) i Tyrese Maxey.

NBA:
LA Clippers - LA Lakers 97:103
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 88:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!