Rukomet

Posavec: 'Cilj je proći u drugi krug, obrana nas mora nositi i voditi kroz Europsko prvenstvo'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.10.2022.
Posavec: 'Cilj je proći u drugi krug, obrana nas mora nositi i voditi kroz Europsko prvenstvo'
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice okupile su se u Zagrebu uoči početka priprema za Europsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti podvoig s prošlog Eura...

Pripremno razdoblje bit će kratko i neće biti previše vremena za posložiti igru i pripremiti se.

"Danas počinjemo sa završnim pripremama za Europsko. Imamo dvije pripremne utakmice s reprezentacijom Slovenije na njenom terenu i probat ćemo da se, na najbolji mogući način, do kraja uigramo, da detaljiziramo sve, treniramo što bolje da onda što bolje odigramo na Euru", kaže Stela Posavec.

Puno toga napravljeno je na prošlom okupljanju reprezentacije.

"Nažalost, nemamo puno vremena, nekoliko dana u Poreču. Nećemo imati puno vremena za treninge, ali na okupljanju prije mjesec danas smo napravile dobar posao tako da ćemo sada samo na to nastaviti."

"Nemamo nekih bitnih igračica, ali ima nekih novih lica i vjerujem da ćemo i dalje funkcionirati, i dalje igrati jedna za drugu kako mi to znamo."

Posao neće biti jednostavan, a osnovni cilj je prolazak skupine.

"Cilj je proći u drugi krug. Igramo u skupini s Norveškom, Mađarskom i Švicarskom. Obrana nas mora nositi i voditi kroz Prvenstvo. Na njoj gradimo svoju igru i ona je uvijek bila naša jača strana. Iz nje razvijamo kontre i polukontre, lake pogotke i naravno da ćemo i dalje na tome inzistirati."

Posavec se nada kako će hrvatski navijači podržati rukometašice na Euru.

"Blizu je Hrvatskoj, blizu je našim navijačima tako da se stvarno nadam da će nas doći podržati. To bi nam stvarno puno značilo, da imamo vjetar u leđa tijekom utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!