Nogomet

Čačić: 'Igramo protiv velikih klubova, Milan je sjajna momčad, kvalitetnija od nas i to moramo priznati'

Mihaela Bradovski • utorak, 25.10.2022.
Čačić: 'Igramo protiv velikih klubova, Milan je sjajna momčad, kvalitetnija od nas i to moramo priznati'
Foto: FaH

Dinamo je upisao ružan poraz na Maksimiru protiv Milana i doveo se u tešku situaciju u borbi za treće mjesto i prolazak u nokaut fazu Europske lige...

Ante Čačić nakon susreta čestitao je Milanu na potpuno zasluženoj pobjedi, svjestan kako je jači od njegove momčadi.

"Što reći nakon ovako uvjerljive pobjede Milana osim da im čestitam na zasluženoj pobjedi. Moram reći da smo jako dobro ušli u utakmicu, da smo imali neke svoje prilike. Međutim, kad dođete u jedan rezultatski minus protiv ovakve momčadi, onda je zaista teško igrati. Primili smo gol iz tog prekida, onda i jeftin pogodak za 0:2 i tada se utakmica ubila."

Čestitao je Čačić i svojim igračima na svemu što su napravili.

"No bez obzira na sve moram čestitati svojim igračima, gledam ovu utakmicu kroz čitavu Ligu prvaka. Igramo protiv velikih klubova, Milan je sjajna momčad, kvalitetnija od nas i to moramo priznati. Žao mi je zbog ove predivne publike koja nam je bila stvarno velika potpora."

Problemi su nastali kada je Dinamo izgubio strpljenje i pokušavao preskakati igru.

"Nemam previše što zamjeriti svojim igračima. Jesmo, napravili smo neke pogreške, ali to je tako, u greške se ulazi jer te natjera kvalitetniji protivnik. Kada smo počeli preskakati igru tada smo ušli u probleme. Milan je dominantan u skoku, bio je čvršći u duelu i tu smo gubili situacije. Kada smo igrali po zemlji, od noge, izlazili smo dosta često gore. Imali smo par dobrih situacija. Željeli smo, smatram da smo dobar dio utakmice izgledali dobro, rezultat je takav kakav je, a mi se okrećemo domaćem prvenstvu."

Još uvijek postoji teoretska šansa za Modre da ostanu u Europi, ali moraju svladati Chelsea u Londonu dok Milanj mora kod kuće svladati Salzburg.

"Ne kalkuliram, rekao sam da je nama Liga prvaka bonus. Možemo kroz nju mnogo toga naučiti, i danas su mladi igrači participirali u ovakvoj utakmici i to je zalog za bolju budućnost."

"Ići ćemo tamo s namjernom da odigramo dobru utakmicu. Imamo četiri boda u ovakvoj skupini. Ponavljam, nemam što zamjeriti svojim igračima, ako što imam za reći to je da za ovako visok poraz mogu isključivo biti kriv ja."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!