Ostali sportovi

Vukovarke nakon devet sati puta pomele Ribolu

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.10.2022.
Vukovarke nakon devet sati puta pomele Ribolu

U trećem kolu Superlige odbojkašica ponovno su gošće bile više nego učinkovite i bilježile pobjede...

Odbojkašice Enne Vukovar su tako nakon devet sati puta svladale s 3:0 (12, 20, 20) domaću ekipu Ribola Kaštela nakon 75 minuta igre. Vukovarke su napravile 13 poena as servisima (domaće sedam), imale pet blokova (četiri) te napravile manje neforsiranih pogrešaka, 16 prema 22 Kaštelanki. Vukovarka Marta Lukić s 18 poena bila je najučinkovitija igračica susreta.

Ivana Džamarija, trenerica Vukovarki, nakon pobjede je istaknula: "Obzirom da smo došle bez tri standardne igračice nisam očekivala ovako laku i uvjerljivu pobjedu. Pogotovo jer je Kaštela po meni ekipa koja ove godine puca na sam vrh tablice. Također, imale smo i naporan put od devet sati do Kaštela, ali djevojke su dale sve od sebe i zasluženo pobijedile."

Trener domaće ekipe Zoran Grgantov konstatirao je poslije poraza: "Imali smo dosta problema, nedostajalo nam je nekoliko standardnih igračica, ali to nije opravdanje za ovako slabu igru. Igrali smo bez angažmana, bez hrabrosti, s puno pogrešaka na prijemu servisa. Prva dva seta su bila jako loša, pogotovo prvi. U drugom smo se čak uspjeli i vratiti, bilo je nekih situacija gdje smo se mogli izvući, ali u odlučujućim trenucima ponovno smo bili nemirni na prijemu servisa i zasluženo smo poraženi."

Dan ranije, u utorak, Marina Kaštela je kao gost također slavila, 3:0 (18, 22, 21) protiv Rijeke CO, nakon 82 minute igre. Pobjedama gostujućih ekipa pridružio se i Karlovac koji je slavio u Osijeku 3:0 (25, 13, 16) za samo 71 minutu igre.

Karlovčanka Ella Badanjak nakon susreta je rekla: "Čestitke mojim djevojkama na borbenosti i pobjedi. Dale smo sve od sebe i to nas je nagradilo kroz rezultat."

Rea Rajndl iz ekipe Osijeka dodala je: "Karlovčanke su odigrale odličnu utakmicu i zasluženo pobijedile, a mi smo podbacile na prijemu servisa i obrani. Nismo odigrale kako znamo."

Ipak, u dvije utakmice koje su počele kasnije navečer u srijedu slavio je domaćin. Dinamo je tako s 3:0 (22, 19, 21) pobijedio splitska Brda za 75 minuta igre, a nakon utakmice domaća igračica Ana Matić je rekla: "Očekivale smo tešku utakmicu, iako to možda krajnji rezultat ne pokazuje. Bila je lijepa utakmica i već jedva čekamo slijedeću protiv Marina Kaštela."

Split je kao domaćin dobio Nebo također s 3:0 (19, 20, 23) nakon 87 minuta igre. Zanimljiv je bio posljednji set u kojem je Nebo imalo vodstvo od 23:20, da bi serijom od 6-0 Splićanke završile posao do kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!