Nogomet

Ludnica u Istanbulu: Rennes ispustio tri gola prednosti, Majeru poništen pogodak

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.10.2022.
Ludnica u Istanbulu: Rennes ispustio tri gola prednosti, Majeru poništen pogodak
Foto: EPA

U Europskoj ligi na rasporedu su susreti petog kola, a polako se rješava i pitanje prolaska u sljedeću fazu natjecanja...

Zürich je pobjedom protiv Bodo/Glimta ostao u utrci za Konferencijsku ligu došavši na bod zaostatka za Norvežanima. U zadnjem kolu Zürich bi morao u gostima svladati Arsenal, a Bodo ne bi smio pobijediti kod kuće PSV da bi Švicarci dohvatili treće mjesto. Koliko je realno, procijenite sami.

Bodo je poveo u ovom susretu golom Amahla Pellegrina u 45. minuti, ali u drugom dijelu domaćin je napravio preokret preko Nikole Boranijaševića (67.) i Antonija Marchesana (94.). Nikola Katić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Embed from Getty Images

Sjajna utakmica u Istanbulu gdje je Fenerbahče ugostio Rennes u borbi za prvo mjesto u skupini. Nakon remija u Francuskoj, ponovno su remizirali, ovaj put 3:3 iako je Rennes vodio čak 3:0 nakon pola sata igre i imao poništen prekrasan gol Lovre Majera.

Gosti su fantastično ušli u susret i golovima Aminea Gouirija (dva) i Martina Terriera. Međutim Fener se vratio, u završnici prvog dijela Enner Valencia je smanjio, zatim u 82. minuti Miha Zajc krasno iz slobodnog udarca pogodio za 2:3 da bi izjednačio u 88. minuti pogotkom Emrea Mora. Majer je igrao do 70. minute.

Embed from Getty Images

PSV je pobjedom 2:0 protiv Arsenala osigurao nokaut fazu Europske lige, ali i ostao u igri za prvo mjesto. Treba mu u zadnjem kolu pobjeda u Norveškoj, a Arsenal ne smije pobijediti Zürich. Ovdje je PSV slavio golovima Joeyja Veermana i Luuka de Jonga.

Embed from Getty Images

Union Berlin je došao do pobjede protiv Brage 1:0 i tako ju je preskočio na ljestvici i došao na drugo mjesto s dva boda prednosti. Bit će vrlo zanimljivo u zadnjem kolu gdje Union Berlin ipak ima sve u svojim rukama. Ovdje mu je pobjedu donio Robin Knoche golom u 68. minuti.

Embed from Getty Images

Kijevski Dynamo oprostit će se pod Europe u idućem kolu. Samo remijem 3:3 kod AEK Larnake ostao je bez šanse za treće mjesto koje uzimaju Ciprani. Vodili su Ciprani 3:1 golovima Omrija Altmana i Rafe Lopesa, gosti su se vratili s dva gola Denisa Garmaša, ali bod nije bio dovoljan.

Betis je osigurao prvo mjesto gostujućom pobjedom 1:0 kod Ludogoreca. Andalužani su na nedostižnoj prednosti, a do pobjede su došli golom Nabila Fekira u 56. minuti.

Malmö je jako loše odradio grupnu fazu i upisao je i peti poraz. Ovaj put kod kuće od Royale Uniona koji je slavio s 2:0 i tako osigurao prvo mjesto. Pogoci su pali već u prvom poluvremenu kada su mrežu pogađali Teddy Teuma i Jean Lazare Amani.

U najluđoj skupini F Lazio je s 2:1 slavio protiv Midtjyllanda i zasjeo na vrh s osam bodova. Paradoksalna situacija, Lazio na vrhu ima gol razliku 9:10, a Danci na zadnjem mjestu s tri boda manje imaju gol razliku 10:8.

Lazio su do pobjede odveli Sergej Milinković-Savić i Pedro, a za goste je vodeći pogodak postigao Gustav Isaksen. Toma Bašić igrao je do 55. minute.

Embed from Getty Images

Europska liga, peto kolo:
Zürich - Bodo/Glimt 2:1
Fenerbahče - Rennes 3:3
PSV - Arsenal 2:0
Union Berlin - Braga 1:0
AEK Larnaka - Dynamo Kijev 3:3
Ludogorec - Betis 0:1
Malmö - Royale Union 0:2
Lazio - Midtjylland 2:1

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zürich2:1Bodo/Glimt
PSV Eindhoven2:0Arsenal
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!