Tenis

Borna Ćorić nastavlja niz: Pao 11. igrač svijeta u borbi za polufinale Beča!

Branimir Korać • petak, 28.10.2022.
Borna Ćorić nastavlja niz: Pao 11. igrač svijeta u borbi za polufinale Beča!
Foto: EPA

Borna Ćorić ponovno je u sjajnom ritmu i skida velike igrače! Nakon što je jučer svladao Stefanosa Tsitsipasa, danas je svladan i Hubert Hurkacz!

Ako izuzmemo francuskog kvalifikanta Quentina Halysa, Borna Ćorić nije imao nimalo lagan ždrijeb u Beču. I protiv Halysa je igrao tri seta, kao i u drugom kolu protiv Stefanosa Tsitsipasa i u četvrtfinalu protiv Huberta Hurkacza. Tsitsipasa i Hurkacza svladao je u tie-breaku trećeg seta i potvrdio mentalnu snagu.

Protiv Hurkacza je bilo vrlo teško, Poljak je igrao odlično, Borna je imao manjih problema u trećem setu na mreži, ali kada se riješio te nervoze, tie-break je odradio jako dobro i odnio pobjedu.

U cijelom prvom setu viđena je samo jedna break lopta i to u trećem gemu kada je Ćorić došao do 30:40 i odmah to iskoristio te je stečenu prednost držao do kraja seta.

Bila je to ujedno i jedina Ćorićeva break lopta u cijelom meču, Hurkacz je pogodio 28 aseva i stvarao dosta problema hrvatskom tenisaču na početnom udarcu.

U drugom setu Hurkacz je bio taj koji je došao do jedne break lopte, bilo je to kod 5:4, ujedno i set lopta, ali nije iskorištena i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Borna poveo s 2:0 pa izgubio svih narednih sedam poena čime je Hurkacz izborio treći set.

Embed from Getty Images

U trećem setu Borna je imao problema u svoja prva dva servis gema, ali oba puta se izvukao i do kraja seta obojica su mirno odrađivali posao na svom servisu. U tie-breaku se vodila velika bitka, Ćorić je došao do 6:5 i meč lopte, a Hurkacz šalje forhend dijagonalu van terena te Borna prolazi u polufinale.

Jako dobar meč obojice i na kraju ipak pobjeda Ćorića koji će u polufinalu igrati protiv Denisa Shapovalova koji je sa 6:3, 6:3 svladao Daniela Evansa.

ATP Beč, četvrtfinale:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Hubert Hurkacz (Poljska, 5) 6:4, 6:7(2), 7:6(5)

FOTO: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!