Liga prvaka mladih, nokaut faza, 2. pretkolo, 02.11.2022, 15:00 h
Hajduk juniori 3:1 Apolonia Fier U-19

Razlika u klasi: Hajdukovi juniori i u uzvratu bolji od Albanaca, igrat će u play-offu

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2022.
Razlika u klasi: Hajdukovi juniori i u uzvratu bolji od Albanaca, igrat će u play-offu
Foto: Bruno Karadža

Hajdukovi juniori lakoćom su eliminirali albanskog prvaka Apoloniju Fier i izborili prolaz u play-off juniorske Lige prvaka...

Već sam ždrijeb juniorske Lige prvaka izazvao je zadovoljstvo na Poljudu. Gabala kao prvi protivnik pa nakon toga Apolonia Fier ili Astana, svakako su bili poželjni protivnici. Dodatni razlog za zadovoljstvo bio je prolaz Albanaca čime su Splićani ujedno izbjegli daleki put do Kazahstana.

Potvrdili su da su bolja momčad od Apolonije i slavili su s ukupnih 6:1 te tako izborili nastup u play-offu Lige prvaka.

Nakon 3:0 u Albaniji, u uzvratu na Poljudu našli su se u zaostatku već u devetoj minuti kada je Erald Maksuti iz blizine doveo Albance u vodstvo.

Međutim nije trebalo dugo čekati na odgovor. Prvo je Pukštas praktički u sljedećem napadu zatresao okvir gola da bi u 15. minuti atraktivnim pogotkom Vrcića Hajduk izjednačio.

Novi problemi za Albance stigli su u završnici prvog poluvremena kada je Begaj zaradio isključenje i Hajduk s igračem više lako došao do pobjede.

U 73. minuti hajduk je poveo krasnim golom Nazora koji je škaricama pogodio za 2:1. Četiri minute kasnije Pukštas također zabija i postavlja konačnih 3:1.

Zaslužena i uvjerljiva pobjeda Splićana koji će na proljeće biti na velikom ispitu s elitnim protivnicima, ali imat će tu što za reći.

Liga prvaka mladih, nokaut faza

2. pretkolo

Apolonia Fier U-190:3Hajduk juniori
Hajduk juniori3:1Apolonia Fier U-19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!