Nogomet

Milićev Lech visokom pobjedom protiv Villarreala izborio prolaz

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2022.
Milićev Lech visokom pobjedom protiv Villarreala izborio prolaz
Foto: EPA

Odigrani su i preostali susreti šestog kola Konferencijske lige i poznati su svi putnici u nokaut fazu...

Skupina B

FCSB - West Ham 0:3, Silkeborg - Anderlecht 0:2

West Ham je već osigurao prvo mjesto u skupini, ali je htio sa stopostotnim učinkom završiti nastup u grupnoj fazi. Nije bilo preteško, u šestom kolu gostovao je u Bukureštu i glatko slavio s 3:0.

Pablo Fornals bio je posebno raspoložen, postigao je dva pogotka dok je jedan "djelo" Joyskima Dawe, kamerunskog braniča u redovima FCSB-a.

Embed from Getty Images

Anderlecht je u izravnom dvoboju za drugo mjesto gostovao kod Silkeborga gdje mu je odgovarala samo pobjeda. Uzeo ju je s 2:0 i tako preskočio Dance te kao drugoplasirani prolazi dalje, a Silkeborg se oprašta od Europe.

Pogotke za Anderlecht postigli su Lior Refaelov i Benito Raman. Domaćini su od 26. minute igrali bez Andersa Klyngea.

Embed from Getty Images

Skupina C

Lech - Villarreal 3:0, Hapoel Beer Sheva - Austria Beč 4:0

Utakmica večeri u skupini B igrana je u Poznanu gdje je Lech tražio pobjedu protiv Villarreala koja mu je osiguravala drugo mjesto. Motivirani Poljaci na kraju su uvjerljivo slavili s 3:0 i idu dalje.

Dvostruki strijelac bio je Michal Skoras dok je jedan pogodak dodao Kristoffer Velde. Antonio Milić pomogao je Lechu u pobjedi odradivši svih 90 minuta.

Hapoel je morao doći do pobjede protiv Austrije iz Beča i nadati se istovremeno da će Villarreal odraditi posao za njega. Hapoel je svoje odradio, visoko je slavio s 4:0, ali Villarreal je poražen.

Pogotke za Hapoel postigli su Yehezkel, Safuri, Shechter te autogol Handl.

Skupina D

Köln - Nice 2:2, Partizan - Slovacko 1:1

Köln je ostao bez prolaza remiziravši kod kuće 2:2 protiv Nice. Ostao je tako bod iza Nice i Partizana koji prolaze dalje.

Nice je povela s 2:0 u Kölnu golovima Gaetana Labordea i Bilala Brahimija. U drugom dijelu Köln se vratio golovima Denisa Huseinbašića i Ondreja Dude, tražio je još jedan pogodak, ali nije bilo prave prilike i ostalo je 2:2.

Nikola Soldo odigrao je cijelu utakmicu u dresu Kölna.

Embed from Getty Images

Partizan je protiv posljednjeplasiranog i otpisanog Slovackog pokazao dosta nervoze i odigrao je na kraju tek 1:1. Gostima je ovo bio nebitan dvoboj, ali prijetili su oi nije bilo mira u domaćim redovima.

Partizan je poveo iz kaznenog udarca preko Natcha, ali Ondrej Mihalik u 73. minuti vraća neizvjesnost. Do kraja susreta na sreću po domaćina promjena više nije bilo.

FOTO: EPA/Jakub Kaczmarczyk

Konferencijska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

FCSB0:3West Ham
Silkeborg0:2Anderlecht
1West Ham  613:4+918
2Anderlecht 66:5+18
3Silkeborg 612:7+56
4FCSB 63:18-152

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!