Nogomet

Zekić: 'Pobornik sam toga kako Lokomotiva igra, ima sve što moderan nogomet zahtjeva'

Mihaela Bradovski • subota, 05.11.2022.
Zekić: 'Pobornik sam toga kako Lokomotiva igra, ima sve što moderan nogomet zahtjeva'
Foto: FaH

Slaven Belupo odrađuje već treću utakmicu ovog tjedna. Danas s početkom u 15 sati dočekuje na svom travnjaku Lokomotivu...

Naporan raspored za Koprivničance koji su u ponedjeljak igrali protiv Gorice, u srijedu protiv Nedelišća i već danas porotiv Lokomotive. Prva dva ispita odradili su uspješno.

"Imali smo dosta gust raspored ovaj tjedan. Zahvaljujući onoj magli sve se pomaknulo, ali na sreću, dečki su to sve dobro izgurali. Sada nam slijedi zaista jedna izazovna utakmica. Moram reći da sam pobornik načina na koji Lokomotiva igra. Mlada momčad, poletna, motorična, igra okomit nogomet, sve ono što zapravo moderan nogomet zahtjeva. Mi ćemo se spremiti na to sve i na teren i uvjete, malo se prilagoditi taktički i biti još koncentriraniji i raspoloženiji."

Zekić je s razlogom dobro raspoložen, njegova momčad ponovno je u naletu i izgleda dobro.

"Dobro sam raspoložen, nadam se da me taj osjećaj ne vara. Igrači mi daju tu vjeru svojim radom na treninzima, svojim odnosom i ponašanjem. Uz to, trener sam nekih 15 godina i sada imam situaciju kakvu nisam imao do sada, da u završnici sezone imam apsolutno sve igrače zdrave. I to će nam puno značiti u ove dvije utakmice. Malo nam se roster proširio tako da imamo na čemu temeljiti optimizam."

Zadovoljan je kako je odrađeno gostovanje u kupu, ali neće za sve biti mjesta u današnjem dvoboju.

"Svi su iskoristili svoju priliku u Kupu. Nažalost, neki će morati ostati i van rostera za ovu utakmicu. Ne mislim nešto previše mijenjati, smatram da niti nemam potrebe za time. Utakmica traje 90 minuta, svašta će se tu događati i moramo biti spremni imati i rezervne B, C varijante. Moramo znati reagirati u datom trenutku. Ova prošla utakmica u Gorici, krenuli smo izvanredno, sve je bilo pod kontrolom 20 minuta pa ti se dogodi taj crveni karton i sve ode u drugom smjeru."

Uoči početka sezone Slavenu se prognozirala grčevita borba za opstanak, ali on je iznenadio.

"U samom početku bilo je dosta pesimističnih prognoza što se tiče naše momčadi i naši izgleda, bili smo glavni kandidati za ispadanje. Ništa nismo niti poletjeli niti imamo drugačije razmišljanje što se tiče načina igre. Jednostavno želimo uživati iz utakmice u utakmicu, i kad se branimo i patimo i kada napadamo. To je jedini recept. Imam sada već dosta iskustva, i igračkog i trenerskog i sve je nekako onako kako bi i trebalo biti. Ako se krenemo malo drugačije ponašati neće biti dobro, već smo to vidjeli u par utakmica ove sezone u kojima smo onda gadno nastradali, a to mi se baš ne sviđa. Voli bih da ostanemo prizemni, normalni, da nikoga ne podcjenjujemo, ali da ne podcjenjujemo niti sebe."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!