Nogomet

Hrvatska radiotelevizija spremna za nogometnih mjesec dana

Sportnet, Branimir Korać • petak, 11.11.2022.
Hrvatska radiotelevizija spremna za nogometnih mjesec dana

Hrvatska radiotelevizija (HRT) svojim je gledateljima, slušateljima, čitateljima i novinarima danas predstavila projekt praćenja ovogodišnjega Svjetskog nogometnog prvenstva iz Katara koje će ekskluzivno prenositi od 20. studenog do 18. prosinca na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Riječ je o ukupno 64 utakmice koje će biti moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Svi koji neće biti uz radijske ili televizijske prijamnike, sve utakmice i posebne emisije moći će pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Na HRTi platformi će biti prijenos svih utakmica prvenstava uživo, ali i dodatni ekskluzivni sadržaji s terena poput treninga naše reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz Svjetsko prvenstvo. Svjetsko nogometno prvenstvo iz Katara opširno će se pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije www.hrt.hr kao i na društvenim mrežama.

Voditelj projekta praćenja Svjetskoga nogometnog prvenstva iz Katara Marko Šapit na današnjem je predstavljanju najavio iznimno bogat i sadržajan sportski program koji će, uz prijenose utakmica, sadržavati studijske emisije, analize te javljanja iz katarskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva. "Važnost događaja kao što je Svjetsko nogometno prvenstvo vjerujem ne treba nikome posebno objašnjavati ili dočaravati. Dodajte tome mjesto i vrijeme u kojemu se održava i mislim da je svima jasno kako je pred nama uistinu posebnih mjesec dana. Sportski program HTV-a spremno čeka sve izazove, taktički i tehnički pripremili smo se na najbolji mogući način i pokušat ćemo našim gledateljima osigurati najbolji mogući doživljaj, gledajući s nogometne strane, ali i općenito.

Sve utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva, a u ukupno ih je 64, komentirat će se s mjesta događaja, s osam fantastičnih nogometnih stadiona, a poznati novinari sportskog programa koji će komentirati utakmice bit će Luka Petrinec, Viki Ivanović, Robert Jelečević, Dameo Ramić Kovačić i moja malenkost. Naši sjajni reporteri - Martina Validžić i Edin Mahmuljin pratit će svaki korak hrvatske nogometne reprezentacije, ali i nuditi našim gledateljima brojne zanimljive priče koje pronađu u Dohi i Kataru. Naravno, uz televiziju, prvenstvo opširno prate i kolege s Hrvatskog radija i naša platforma HRTi, a ovaj put bit ćemo jako prisutni i na društvenim mrežama", izjavio je Marko Šapit.

Najavljeno je i da će Hrvatska radiotelevizija pripremiti i posebne studijske emisije tijekom Svjetskoga nogometnog prvenstva, koje će u nekim danima trajati od ranoga jutra do kasno navečer. Tako će posebne emisije u prvih sedam dana počinjati u 10.30 i trajati sve do 23 sata.

"Popunit ćemo prostor između utakmica raznim sportskim i informativnim sadržajima, javljanjima iz Katara te studijskim analizama. Gledatelji će cijeli dan imati cjelovitu sliku SP-a, a Drugi program HTV-a bit će potpuno u znaku nogometa. Kao i uvijek središnji dio programa bit će večernja emisija od 19.30 do 23 sata. Voditeljsku ekipu čini već dokazani dvojac iz prijašnjih projekata Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin. Pojačali smo i ekipu studijskih analitičara pa će nas kroz prvenstvo voditi Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Carević, Zoran Zekić, a sudačkom problematikom bavit će se Marijo Strahonja uz komentare i analize Nenada Bjelice, Joška Jeličića i Tomislava Stipića. Moja topla preporuka je: uzmite godišnji odmor ako možete i uključite Drugi program Hrvatske televizije", izjavio je urednik emisije Stjepan Balog. U ovom izuzetno zahtjevnom produkcijskom projektu angažirani su producenti Stjepan Krsnik, Saša Mlađenović i Zvonimir Sunara. Režiseri emisija su Dražen Iričanin, Siniša Bulajić i Zoran Rogić.

Svjetskome nogometnom prvenstvu bit će posvećeno približno 200 sati programa, a domaćim gledateljima svakako će najzanimljivije biti utakmice hrvatske nogometne reprezentacije koju na ovom prvenstvu vodi izbornik Zlatko Dalić. Pred Vatrenima su tri utakmice na kojima će nastojati izboriti plasman u osminu finala. Prvi susret izabranici Zlatka Dalića igraju u srijedu 23. studenog u 11.00 s Marokom. Četiri dana poslije, u nedjelju 27. studenog, na rasporedu je utakmica s Kanadom s početkom u 17.00 te treća utakmica u četvrtak 1. prosinca s Belgijom s početkom u 16.00.

I Hrvatski radio (HRT – HR) prenosit će sve utakmice sa Svjetskoga nogometnog prvenstva u Kataru, u kombinaciji s glazbom, zabavom i novostima. Za one koji vole nogomet - bit će zaista pregršt toga - s naglaskom na Hrvatsku reprezentaciju. U Katar idu trojica reportera: Davor Lulić, Srđan Fabijanac i Krešimir Gotlin te tehničar Danijel Blagec, a prema potrebi kolegama će uskočiti, inače radijski reporter, Dameo Ramić Kovačić koji će u Dohi biti komentator HTV-a.

"Naš primarni zadatak je svaki dan u stopu pratiti naše nogometaše, njihove treninge, konferencije za novinare i naravno, ne samo prenositi utakmice, nego se javljati prije i poslije njih s izjavama, izvještajima, zanimljivostima... Kolega Krešimir Gotlin je, uz to, naš "lutajući" reporter koji je već "specijaliziran" za priče o navijačima, atmosferi i situacijama koje se događaju izvan nogometnih terena. Sve to emitirat ćemo u emisijama "Hayya Katar" koje će na Drugom programu HRA ići svaki dan u 10.00, 16.00 i 22.30. To su termini u kojima ćete moći čuti i pregled ostalih utakmica, ali naravno i dio posvećen isključivo hrvatskoj reprezentaciji", istaknuo je sportski urednik Hrvatskog radija, Davor Lulić i dodao:

"Za radio su utakmice koje počinju u 11, 14 i 16 sati - prime time, ljudi su na poslu, u autu... Stoga, bit ćemo kao uvijek, najbrži i najinformativniji. Imamo opremu kojom se možemo javiti ne samo sa stadiona nego s bilo kojeg mjesta u Kataru, (s ulice, iz fan zone...), imamo otvoren program za javljanja kad god je potrebno i siguran sam da će naši slušatelji dobiti sve što ih zanima - od sporta do glazbe. Na primjer, uoči prve utakmice hrvatske reprezentacije s Marokom, koja počinje u 11.00, naš program posvećen utakmici počet će toga 23. studenoga u 6.00", zaključio je Lulić.

Također, za cijelo vrijeme trajanja prvenstva će naši korisnici moći na portalu www.hrt.hr kao i na društvenim mrežama Facebook stranici HRT Sport, Instagramu, Tik Tok-u i You Tube kanalu Hrvatska radiotelevizija, kao i i Twitteru HRT Sport pratiti najbolje trenutke utakmica, analize iz emisija, izvještaje reportera iz Katara, komentatore na licu mjesta i naše navijače na SP-u. Novost je i poseban službeni sadržaj FIFA-e s prvenstva pripremljen samo za društvene mreže koji ćemo redovito objavljivati našim korisnicima na svim spomenutim društvenim mrežama, kako bi dobili cjelovito iskustvo ovog prvenstva.

FOTO: Renato Branđolica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2022.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!