Košarka

Bogdanović odličan u novom porazu Pistonsa, Šarić bez poena, poraženi i Sunsi

Branimir Korać • subota, 12.11.2022.
Bogdanović odličan u novom porazu Pistonsa, Šarić bez poena, poraženi i Sunsi
Foto: EPA

Noćas su od Hrvata u NBA ligi igrali Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Obojica su upisali poraze, a Bogdanović se istaknuo odličnim nastupom.

Detroit Pistonsi upisali su deseti ovosezonski poraz, ovaj put uspješniji su bili New York Knicksi koji su slavili sa 121:112. Detroit je momčad koja u prosjeku gubi s najvećom razlikom u ligi, a upravo ovaj poraz od Knicksa je u tim nekim gabaritima.

Pistonsi još uvijek ne znaju za pobjedu u gostima, ovo im je sedmo ovosezonsko gostovanje i sedmi poraz.

Knicksi su tijekom drugog poluvremena imali i 17 poena viška da bi Pistonsi preko Bojana Bogdanovića s linije slobodnih bacanja uspjeli smanjiti na 114:110, istom mjerom uzvratio je RJ Barrett na ulasku u zadnju minutu.

Nakon toga tricu na drugoj strani nije pogodio Alec Burks, s druge strane tricu je pogodio Immanuel Quickley i priči je bio kraj.

U izostanku Cadea Cunninghama, uvjerljivo prvo ime kod Detroita bio je Bogdanović koji je upisao 25 poena (9/10 za dva, 0/5 za tri, 7/7 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije. Alec Burks dodao je 17 poena.

Kod Knicksa samo trojica dvoznamenkastih. RJ Barrett upisao je 30 poena, pet skokova i pet asistencija, Jalen Brunson 26 poena i sedam asistencija te Julius Randle 21 poen i osam skokova.

Težak poraz upisali su Phoenix Sunsi koji su pokleknuli protiv Orlando Magica. Magic je visoko slavio sa 114:97.

Sunsi su u ovom susretu bili bez Chrisa Paula, ali u problemima su bili i domaćini koji nisu imali na raspolaganju Paola Banchera tako da su i jedni i drugi bili bez ključnog igrača.

S rezultatske strane drame nije bilo, Magic je bio bolji protivnik i zaslužio je pobjedu u ovom susretu.

Wendell Carter predvodio je Magic s 20 poena, deset skokova i pet asistencija, a Franz Wagner dodao je 17 poena i šest skokova. Kod poraženih Cameron Payne ubacio je 22 poena (5/10 trica), a Devin Booker 17 uz osam skokova. Dario Šarić za deset minuta stao je bez poena uz šut 0/2 za dva, 0/2 za tri te je uhvatio tri skoka.

NBA:
New York Knicks - Detroit Pistons 121:112
Orlando Magic - Phoenix Suns 114:97

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!