Rukomet

Šoštarić: 'Mi nemamo širinu rostera, ako se zamijeni jedna igračica nije to ista kvaliteta'

Mihaela Bradovski • subota, 12.11.2022.
Šoštarić: 'Mi nemamo širinu rostera, ako se zamijeni jedna igračica nije to ista kvaliteta'
Foto: EPA

Hrvatske rukometašice teško su stradale i u dvoboju protiv Danske, Nenad Šoštarić smatra kako je to na žalost realnost kada Hrvatska nije kompletna ili raspoložena...

Početak susreta Nenada Šoštarića je podsjetio na susret protiv Slovenije kada Hrvatska također nije najsretnije startala.

"Nažalost, kao da smo preslikali utakmicu sa Slovenijom. Odigrali smo odlične dvije obrane, uzmemo dvije lopte, trebamo zabiti dva gola iz kontre, uzmemo i treću, trebamo zabiti i umjesto da bude 3:0 za nas bude 3:0 za njih. Isto je bilo i za Slovenijom."

Tea Pijević je u prvom dijelu držala Hrvatskoj glavu iznad vode.

"U prvom poluvremenu imali smo dobre obrane na golu, Tea je odlično branila u tom dijelu, ali branila je i Reinhardt. I ne treba zaboraviti jednu bitnu priču, u tom prvom poluvremenu Reinhardt je branila kada se otvarao rezultat, a Tea nas je na neki način spašavala da taj rezultat ne bude veći."

Početak drugog dijela bio je dobar i tim dijelom je Šoštarić zadovoljan.

"U nastavku smo odigrali super 5-1 zonu, došli smo na dva razlike, i onda ponovno crna rupa, promašiš par zicera, dodaš tehničke greške i dođe se do pet, šest razlike. I onda na kraju, a tu je onda već i umor i neiskustvo, par ishitrenih šuteva i nažalost velika razlika."

Obrana je na cijelom turniru funkcionirala, ali u napadu se osjeti neigranje bitnih karika.

"Činjenično je stanje da ono na čemu smo radili na pripremama, a to je obrana, funkcionira i ima jedan određeni nivo, međutim, isto je tako činjenično stanje da mi na vanjskim pozicijama, izostancima Mičijević i Milosavljević, jako osakaćeni. Mlađe igračice nemaju niti iskustva, a u nekim fazama niti hrabrosti da taj posao mogu odraditi do kraja."

U konačnici smatra kako je Hrvatska mogla sa svima biti u nekoliko golova razlike.

"Da podsjetim sve, ovaj rezultat je, uz našu medalju, najbolji koji je ženska reprezentacija ostvarila u zadnjih deset godina. Zadnji puta smo 2010. bili deveti, nakon toga su sve bili slabiji rezultati. Žal je kad vidiš da sve daju sve od sebe i onda u svakoj utakmica u nekom dijelu padne snaga ili dođe na naplatu to neiskustvo, protivnik to kontranapadima izrješava i ubije ono na čemu se radilo čitavo vrijeme. Sa svim tim ekipama smo mogli odigrati na nekoliko razlike."

Jedan od faktora zašto je Hrvatska gubila je i fizička pripremljenost.

"Mi nemamo širinu rostera. Ako se zamijeni jedna igračica nije to ista kvaliteta. Druga stvar je fizička priprema, ovaj nivo koje imaju Skandinavke i Slovenija, za djelić sekunde su brže, zadržavaju nas u prolazu jedan na jedan, a to je bitan faktor. A moram još nešto naglasiti, zaista se ne sjećam kada je netko imao deset sedmeraca protiv sebe, za protivničku ekipu."

Šoštarić podsjeća kako Hrvatska dugo u kontinuitetu nije imala ovakve dosege.

"Moramo se odmoriti, rekuperirati i da u tu zadnju utakmicu uđemo otvorenog srca. Svi moraju znati da je nemoguće očekivati da će ženski rukomet u kontinuitetu moći raditi neke rezultate. Kontinuitet je da smo na velikim natjecanjima, da na njima ulazimo u drugi krug."

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!