Nogomet

Vida: 'I dalje vjerujem u sebe, dobro radim i treniram, makar bi me neki htjeli vidjeti u mirovini'

Branimir Korać • petak, 18.11.2022.
Vida: 'I dalje vjerujem u sebe, dobro radim i treniram, makar bi me neki htjeli vidjeti u mirovini'
Foto: Damir Senčar/HINA

Domagoj Vida odradio je 100. utakmicu u dresu reprezentacije i tu ne namjerava statu. Možda se ukaže prilika za 101. nastup već na Svjetskom prvenstvu...

Vida je presretan zbog svog dosega, ali jednako mu je draga i 100. utakmica kao i ona prva.

"Ljubav prema reprezentaciji i domovini nikako ne može proći, uvijek je ista strast želja, ljubav, tako da mi je i ta 100. utakmica kao i prva", kaže Vida, svjestan kako dolaze mlade snage koje nose kvalitetu.

"I sami znamo koliko su talentirani naši mladi igrači poput Joška, Šutala, ali i nekih koji su ostali u Hrvatskoj. Stavio sam se u funkciju reprezentacije, ne gledam sebe, bitan je rezultat i da Hrvatska pobjeđuje, da naši navijači budu sretni i zadovoljni. Kako izbornik odluči, tako će biti. Ja sam tu, spreman, ali koga god izbornik stavi, neće pogriješiti. On je taj koji odlučuje."

Vida je spreman za sve uloge, pa čak i kao aduta s klupe kao što je to bio Vedran Ćorluka u Rusiji.

"Spreman sam ja na sve, pa tako i na takvu ulogu. I dalje vjerujem u sebe, dobro radim i treniram, makar bi me neki htjeli vidjeti u mirovini, ali ne dam se. Da sam ovdje došao biti zabavljač, sigurno ne bih bio tu. Tu sam, radim, čekam priliku i ako dodđe dat ću sve od sebe i siguran sam da ću je opravdati."

Vida ističe mlađe igrače, posebno Gvardiola i Šutala koji su se pokazali u odličnom svjetlu.

"Još u prošlim utakmicama pokazali su da su kvalitetni igrači i s puno potencijala. tpo pokazuju iz dana u dan, mislim o njima sve najbolje, posebno o Jošku, o njemu priča cijeli nogometni svijet tako da sigurno da će nam donijeti puno toga. Ja sam tu da im pomognem sa savjetima kao i svi stariji igrači. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo i ovdje napraviti nešto."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!