Nogomet

McGrath: 'Modrić je najdivniji nogometaš, gotovo ležerno šeće terenom i diktira tijek bilo koje utakmice'

Mihaela Bradovski • subota, 19.11.2022.
McGrath: 'Modrić je najdivniji nogometaš, gotovo ležerno šeće terenom i diktira tijek bilo koje utakmice'
Foto: FaH

Još jedan analitičar koji Hrvatsku ne vidi u prvom planu, ali upozorava kako bi mogla biti itekako opasna, je bivši irski reprezentativac Paul McGrath...

Paul McGrath dobro je poznato nogpometno ime svim starijim ljubiteljima ove igre. McGrath je nosio dres reprezentacije Republike Irske, s uspjehom nastupao za Manchester United i Aston Villu, a uoči ovog Svjetskog prvenstva dao je svoju prognozu što se može očekivati u Kataru.

Favorit za titulu prvaka mu je jasan:

"Vjerujem da će Francuska ponovno osvojiti titulu svjetskog prvaka", poručio je McGrath i obrazložio:

"Pod broj jedan, Francuska se nalazi na 'pravoj strani' ždrijeba u skupini C. To znači da može doći sve do polufinala prije nego naleti na Brazil, Njemačku, Španjolsku, Belgiju, Portugal ili Hrvatsku. A ako Francuska i Argentina osvoje svoje skupine, međusobno se ne mogu susresti sve do finala."

Dotaknuo se još i Argentine i Brazila, otkrio da bi volio Belgiju vidjeti daleko, a zatim se na Hrvatsku osvrnuo ovim riječima:

"Kao kandidat iz drugog plana, kažem Hrvatska. Čudno je vidjeti poražene iz prošlog finala kao autsajdere. Izgubili su više od nekoliko igrača iz te momčadi zbog godina i odlazaka u mirovinu pa im se ne daje puno šanse."

"Ali, s obzirom da Luka Modrić još uvijek igra za Hrvatsku, iako u dobi od 37 godina, morate je respektirati. Modrić je najdivniji nogometaš, gotovo ležerno šeće terenom i diktira tijek bilo koje utakmice u kojoj igra."

Modrića obožava, ali ističe još neke igrače, a među njima i Josipa Stanišića.

"U toj momčadi nalaze se igrači poput Matea Kovačića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića i Josipa Stanišića koji igraju u top europskim klubovima i ne manjka im iskustva."

Međutim, tu je još jedno ime koje ga intrigira, a riječ je o, naravno, Jošku Gvardiolu.

"Kao mladog igrača kojeg treba gledati na Svjetskom prvenstvu, tu je branič Joško Gvardiol iz Leipziga. Svi europski elitni klubovi već su na tragu ovom 20-godišnjaku. Bude li imao tih nekoliko velikih tjedana na SP-u, ne sumnjam da će ponude na stol stići već u siječnju."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!