Nogomet

Službeno: Karim Benzema zbog nove ozljede propušta Svjetsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • subota, 19.11.2022.
Službeno: Karim Benzema zbog nove ozljede propušta Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Crne slutnje su se ostvarile. Karim Benzema ipak neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu nakon što je zaradio novu ozljedu na subotnjem treningu...

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će siromašnije za nastup aktualnog osvajača Zlatne lopte Karima Benzeme. Benzema je na subotnjem treningu zaradio ozljedu mišića i mora na prisilnu pauzu.

Već neko vrijeme se mučio i pokušavao u potpunosti zaliječiti ozljedu koju je vukao, trenirao je odvojeno od momčadi sve do danas kada su se on i Varane pridružili ostatku, ali tijekom treninga osjetio je bol i morao je stati.

Ozljeda koju je Benzema zaradio je nova, prema posljednjim informacijama došlo je do rupture mišića što je potvrđeno nakon snimanja u klinici.

Benzema je prvi osvajač Zlatne lopte još od 1978. godine koji je morao propustiti Svjetsko prvenstvo. Tada nije bilo Danca Allana Simonsena čija se Danska nije plasirala na SP.

Ozljedom Benzeme, Didier Deschamps dobio je mogućnost pozvati novog igrača što bi trebao učiniti najkasnije do ponedjeljka. Ovo je već drugi igrač koji napupšta francuske pripreme zbog ozljede, nakon Christophera Nkunkua, kojeg ćeka dva i pol mjeseca pauze, nema niti Benzeme kojem se pak predviđa stanka od tri tjedna.

Inače, podsjećamo, Francuska je i bez Pogbe i Kantea koji su također ove sezone ozlijeđeni i nisu mogli pomoći.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!