Nogomet

BBC uvrstio Gvardiola među desetoricu novih igrača koje treba pratiti na SP-u

Branimir Korać • nedjelja, 20.11.2022.
BBC uvrstio Gvardiola među desetoricu novih igrača koje treba pratiti na SP-u
Foto: FaH

U još jednoj od brojnih analiza uoči početka Svjetskog prvenstva, BBC Sport je obradio desetoricu novih igrača na koje treba obratiti pozornost. Na tom popisu je i Joško Gvardiol...

Joško Gvardiol nerijetko je tema brojnih analiza, a od njega se na Svjetskom prvenstvu u Kataru očekuje puno. Zlatko Dalić isticao ga je više puta kao jedinog sigurnog u zadnjoj liniji Hrvatske.

Gvardiola je predstavio i BBC i to u analizi o desetorici novih imena na koje treba pripaziti na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

U predstavljanju Gvardiola stoji:

"Ranije ovog mjeseca u Hrvatskoj je vladala velika zabrinutost kada je Joško Gvardiol slomio nos i nateklo mu je oko u utakmici RB Leipziga protiv Freiburga. Olakšanje je uslijedilo kada je središnji branič dobio dozvolu za Svjetsko prvenstvo, a sve to govori vam koliko je bitan.

Gvardiol je kao 19-godišnjak započeo sve utakmice Hrvatske na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, a prošle je sezone bio dio momčadi Leipziga koja je osvojila DFB-Pokal i stigla do polufinala Europske lige.

Završio je šesti u ovogodišnjem poretku Kopa trofeja, za najbolje igrače do 21 godine, a prošli je mjesec postigao svoj prvi pogodak u Ligi prvaka u pobjedi Leipziga nad Real Madridom od 3:2."

Inače, osim Gvardiola na tom popisu još su i Daichi Kamada (Japan/Eintracht Frankfurt), Pedri (Španjolska/Barcelona), Antonio Silva (Portugal/Benfica), Noah Okafor (Švicarska/Salzburg), Pedro (Brazil/Flamengo), Gavi (Španjolska/Barcelona), Jewison Bennette (Kostarika/Sunderland), Garang Kuol (Australija/Central Coast Mariners), Bilal El Khannouss (Maroko/Genk).

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!