Ostali sportovi

Zagrebačka Mladost domaćin turnira MEVZA lige

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 22.11.2022.
Zagrebačka Mladost domaćin turnira MEVZA lige

Ovog se tjedna, od utorka do četvrtka, od 22. do 24. studenoga, u Domu odbojke igra drugi po redu turnir MEVZA lige, na kojem nastupaju uz domaćina Mladost i momčadi Ribola Kaštela i Murse Osijek.

Prvoga dana, u utorak 22. studenoga na rasporedu je susret Mladosti i Ribola Kaštela, sutradan se sastaju Kaštelani i Mursa Osijek a u četvrtak 24. studenoga Mladost i Mursa Osijek. Sve utakmice počinju u 17.00 sati.

Mladostaši su do sada u Srednjeeuropskoj ligi odigrali tri susreta, i imaju skor 1-2 te su trenutno na 7. mjestu na tablici. Osječani su odigrali dva susreta, skor je 1-1 i drže 6. mjesto dok su Kaštelani deseti, predzadnji, sa tri poraza. Uzgred, prvi su Ljubljančani, ACH Volley sa skorom 3-0, a posljednjeplasirani 11. slovačka momčad Komarno sa skorom 0-3.

Stanko Stanković, reprezentativac Mladosti koji je ovo ljeto u Dom odbojke stigao iz Osijeka pred ovaj turnir kaže:

"Nakon što smo završili svoj put u Europi okrećemo se domaćim natjecanjima i MEVZA ligi gdje želimo odigrati što bolje i vratiti se na pobjedničke staze. Nakon posljednjeg susreta u Belgiji odigrali smo odmah dva dana nakon toga i utakmicu Kupa Hrvatske u Čazmi i dobili s 3:0, praktički s drugom postavom. Na ovom turniru MEVZA neće biti nepoznanica, to su sve nama poznati klubovi koji nas, vujerujem, ne mogu ničime posebnim iznenaditi. Želja nam je pobijediti u oba susreta i osvojiti maksimalni broj bodova."

Hoćete li vi biti posebno motivirani možda, obzirom da u četvrtak igrate protiv svojeg bivšeg kluba, Murse Osijek?

"Ništa drugačije nego li pred bilo koji drugi susret. Želja mi je pobijediti u svakoj utakmici, stoga uvijek dajem sve od sebe. Ok, možda će biti prisutne neke emocije jer sam ipak došao iz tog kluba u Dom odbojke, no i oni su, baš kao i Mladost, u ovoj sezoni pretrpjeli značajne igračke promjene tako da i nema više tamo puno mojih bivših suigrača. Uostalom, nemam niti razloga za posebno 'nabrijavanje' jer sam se rastao s njima u korektnim odnosima."

Spomenuli ste Europu. Ove sezone imali ste dobrih partija u kvalifikcijama za Ligu prvaka, kasnije i u CEV kupu, no ždrijeb Mladosti nije baš išao na ruku.

"Odigrali smo dobre utakmice s kvalitetnim suparnicima i mislim da si ne možemo ništa zamjeriti. Izgubili smo od boljih suparnika, iskusnijih, no činjenica je i da nas nitko nije nadigrao, da su se svi s nama morali maksimalno potruditi za pobjedu i prolaz dalje."

Došli ste ovo ljeto u Dom odbojke, a veliki ste dio ljeta proveli i na reprezentativnim pripremama. Jeste li zadovoljni onime što ste zatekli u Domu odbojke?

"To je jedna razine više za mene, i uživam ovdje. Treniram na visokom nivou, odigrao sam već do sada nekoliko kvalitetnih europskih utakmica, nešto poput razine koja je i u reprezentaciji. Bio sam na nekim akcijama reprezentacije i nadam se da ću svojim ovogodišnjim igrama zaslužiti i dogodine poziv u nacionalnu selekciju. Igranje i treniranje u Mladosti tu mi definitivno može biti od velike koristi," rekao je na kraju Stanko Stanković, 193 cm visoki 25-godišnji primač-pucač Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!