Nogomet

Modrić: 'Bit će teška utakmica protiv odlične ekipe i morat ćemo biti na odličnom nivou'

Branimir Korać • utorak, 22.11.2022.
Modrić: 'Bit će teška utakmica protiv odlične ekipe i morat ćemo biti na odličnom nivou'
Foto: FaH

Luka Modrić predvodit će Hrvatsku na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu, Modrić brani titulu igrača turnira koju je osvojio u Rusiji...

Uoči početka puta na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku, Luka Modrić nije htio govoriti o umirovljenju iz dresa reprezentacije, ovdje je zbog drugih stvari.

"Ne želim da to uopće bude tema. Tu sam da uživam, odigramo dobar turnir i jedino to mi je na umu. Do kud ćemo dogurati, vidjet ćemo. Imamo vjeru u mogućnosti, moramo biti skupa kao u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari. Sutra nas čeka teška utakmica, bit ćemo na razini zadatka i vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu", poručuje Modrić.

Modrić jedva čeka svoje četvrto SP.

"Osjećam se jako dobro, pozitivna trema i iščekivanje su prisutni. Sretan sam što sam četvrti put na SP-u, velika je stvar predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Mislim da smo jako dobro radili ovih pet dana, trenirali smo ujutro da se malo priviknemo na vrijeme u kojem igramo. Ekipa diše super i jedva čekamo utakmicu."

Luka ne voli usporedbe sadašnjosti i prošlosti., pa ni po pitanju vlastite spremnosti.

"Ne volim uspoređivati 2018. i ovu. Mislim da sam dobro fizički, pokazuju to utakmice i u klubu i reprezentaciji. Osjećam se stvarno dobro, zdrav sam, ali nema smisla uspoređivati."

Meksikance Modrić vrlo cijeni.

"Jako dobra ekipa s puno odličnih igrača iz velikih klubova, bit će teška utakmica protiv odlične ekipe i morat ćemo biti na odličnom nivou da izvučemo pozitivan rezultat."

Jopš uvijek mu je teško reći koliko je dobar ovaj termin odigravanja SP-a.

"Teško je reći je li bolje ili lošije, možda plus može biti taj da smo svi usred sezone i u punoj snazi, na kraju sezone igrači znaju biti umorni. teško je reći je li bolje ili ne."

2018. godina bila je posebna, Luka ističe kako se to sada mora malo zaborviti i okrenuti se protivnicima.

"Definitivno, sve što smo prošli i što se događalo u Rusiji je nešto posebno. No to treba staviti sa srane i malo zaboraviti, fokuairati se na ono ovdje. Imamo nove, mlađe igrače koji su kvalitetni i koji su donijeli novu energiju. Tu je i dio stare garde iz Rusije koji pomažu mladima da se što bolje prilagode. Ovo je za nas novi turnir, očekuje se da damo maksimum i ako rezultat bude super, odlično, najbitnije je da možemo izaći uzdignute glave."

Brončana Hrvatska iz 1998. godine bila je Luki inspiracija i san ponoviti taj rezultat.

"Počeo sam sanjati i razmiškljati da bih igrao na SP-u 98. kada je Hrvatska bila brončana u Francuskoj. Tu kao navijač gledaš utakmice i zamnišljaš da tako i ti možeš jednog dana. Ostvarilo mi se sve to, put kojim sam prošao nije bio lagan, ali najbolje stvari nikada ne dolaze lako, ali sam zato još ponosniji."

Izbornik Zlatko Dalić zaradio je niz pohvala od strane Modrića.

"Izbornik otkad je s nama stvarno nas je doveo na visoku razinu, rezukltati su i bolji od očekivanja. On je i dalje isti, radi stvari koje je radio i prije, mi smo jako zadovoljni s njegovim radom, pristupom, skromnošću, znanjem, liderstvom, samo neka ostane kakav je bio."

Tijekom karijere Madrić je igrao i s Adelom Taarabtom i Achrafom Hakimijem.

"Igrao sam s Adelom u Tottenhamu i Hakimijem u Realu. Mogu reći samo najbolje o njima, sami klubovi gdje Marokanci igraju su pokazatelji kvalitete. Odlična ekipa sa strašnim pojedincima."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!