Nogomet

Majer: 'Neće biti lako, ali sve je na nama, prekvalitetni smo'

Mihaela Bradovski • petak, 25.11.2022.
Majer: 'Neće biti lako, ali sve je na nama, prekvalitetni smo'
Foto: FaH

Hrvatski vezni red imat će puno posla protiv mobilnih i živahnih Kanađana, a priliku u tom susretu mogao bi dobiti i Lovro Majer...

Lovro Majer nije bio sretan nakon dvoboja s Marokom, no posjeća da Hrvatska i dalje u svojim rukama drži ključeve prolaza.

"Nitko od nas ne voli čuti kritiku, ali dugo smo u nogometu i naučili smo iz kritika naučiti nešto, vidjeti što smo mogli bolje. Nismo bili zadovoljni, ali i dalje ovisi o nama, znamo našu kvalitetu i dalje smo u dobroj situaciji."

Majer smatra kako ne treba nikog posebno kriviti za lošiji nastup protiv Maroko nego da je krivica momčadska.

"Ne može se kriviti pojedinca ili poziciju, Maroko je dobro stajao i branio se, ti neki detalji su presudili. Premalo nas je bilo prema naprijed, trebali smo to rješavati boljim otvaranjima i pasovima, teško je kriviti pojedinca ili poziciju, svi smo trebali bolje."

Pozicija desnog krila, može li Majer tu pomoći?

"Stalno isto pitanje, igrao sam to više puta i nema problema, spreman sam za bilo koju poziciju. Izbornik je taj koji odlučuje. Kanada? Protiv Belgije pokazali su kakvi su, bili su fenomenalni i zaslužili barem bod. Neće biti lako, ali sve je na nama, prekvalitetni smo. Davies, David i još par njih odskaču, ali ne igra pojedinac nego cijela ekipa."

Već je svima dobro poznato na koji način i kojim riječima je kanadski izborbnik motivirao svoje igrače uoči Hrvatske.

"Ako je to njegov način motiviranja, zašto ne, super, ne obaziremo se na to, možemo to uzeti kao motivaciju za nas i pobrinuti se da bude drugačije", dodaje Majer.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!