Nogomet

Martino: 'Dok god postoji šansa, moramo probavati i vjerovati'

Branimir Korać • nedjelja, 27.11.2022.
Martino: 'Dok god postoji šansa, moramo probavati i vjerovati'
Foto: EPA

Meksikanci su nakon dva odigrana kola na samo jednom osvojenom bodu i u zadnjem kolu protiv Saudijske Arabije probat će se probiti do drugog mjesta...

Meksiko je odigrao borbenu, ali ne posebno dobru utakmicu protiv Argentine, pokazao je vrlo malo toga prema naprijed, no još uvijek je u igri za prolazak skupine. Međutim, za to će trebati pobjedu protiv Saudijske Arabije i to hvatajući gol razliku ovisno o dvoboju Argentine i Poljske.

Pred Meksikancima je svakako težak posao, ali Gerardo Martino se ne predaje iako njegova momčad ne izgleda dobro prema naprijed.

"Dok god postoji šansa, moramo probavati i vjerovati. Saudijska Arabija treba pobjedu i golove, isto tako i mi. Vjerujem da su ovi igrači sposobni za podići se i uzvratiti udarac. Teško je, nije nam bilo jednostavno, drugi gol nam je dobio puno štete", kaže Martino.

Martino smatra da je Meksiko igrao slično kao i inače i limitirao Argentinu.

"Igrali smo jednako učinkovito kao i inače i Argentina nije imala nijednu šansu do prvog gola. Ideja je bila da zaustavimo njihovu veznu liniju i onda napadnemo iz brzih kontranapada. Nismo napadali kako smo željeli, nedostajalo nam je završno dodavanje. Nismo izgubili naš stil igre, ali nedostajalo nam je kontinuiteta u držanju lopte i dolasku prema naprijed. Siguran sam da će to bolje funkcionirati u drugom susretu."

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2022.Meksiko
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!