Nogomet

Mikić: 'Više nema popravnog i Japan će protiv Hrvatske biti pod većim pritiskom'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.12.2022.
Mikić: 'Više nema popravnog i Japan će protiv Hrvatske biti pod većim pritiskom'
Foto: EPA

Mihael Mikić veliki dio svoje karijere proveo je u Japanu i jako dobro poznaje tamošnji nogomet. Poznaje i reprezentaciju i smatra da će Japan ipak biti zaustavljen u osmini finala.

Ritsu Doan samouvjereno je poručio da će Japan biti prvak svijeta, ali malo tko ga je ozbiljno shvatio. Mihael Mikić tvrdi kako se to ipak neće dogoditi.

"Mislim da je ipak preoptimistična izjava da će Japan biti svjetski prvak. Nitko mu se ne smije, definitivno, ali da je to preambiciozna izjava, svakako je. Mislim da će zapeti već na ovoj prepreci u osmini finala jer realno oni su napravili možda i najveće iznenađenje ovog Svjetskog prvenstva", kaže Mikić za HTV i dodaje:

"Kada prođete grupu s Njemačkom i Španjolskom, uz to ih i pobijedite, onda je to stvarno senzacija. Bez obzira koliko ih cijenim, poštujem i znam da imaju itekakvu kvalitetu, ali definitivno nisu bolja ekipa od Španjolske i Njemačke."

Mikić vjeruje kako će Japanci biti sutra pod većim pritiskom nego kada su igrali sa Španjolskom i Njemačkom.

"Na Japanu je tu bio pritisak jer oni su znali da s pobjedom protiv Kostarike imaju sigurnu osminu finala, a tu ih je sputao pritisak. Kada oni znaju da nešto moraju, kada znaju da ti to znači praktički sve, je jedno, a sasvim drugačije je kada nemaš nikakav pritisak i kada nitko od tebe ne očekuje da dobiješ Njemačku i Španjolsku. Mislim da će u ovoj utakmici ipak imati neki pritisak jer je jedna utakmica, nema popravnog tako da će sigurno biti u većem grču nego u ovim utakmicama u kojima su pobijedili."

Ritsu Doan, Kaoru Mitoma i Takuma Asano igrači su na koje Mikić posebno upozorava, a smatra kako ne bi bilo dobro da susret ode u produžetke jer je Japan ipak mlađa reprezentacija,m a samim time možda i izdržljivija.

FOTO: EPA/Tolga Bozoglu

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!