Nogomet

Agencije javljaju: Cristiano Ronaldo od 1. siječnja novi igrač Al Nassra

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.12.2022.
Agencije javljaju: Cristiano Ronaldo od 1. siječnja novi igrač Al Nassra
Foto: EPA

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo trebao bi potpisati ugovor na dvije i pol godine sa saudijskim Al Nassrom nakon svog odlaska iz Manchester Uniteda, javlja agencija DPA.

Njegova suradnja s Manchester Unitedom prijevremeno je okončana zajedničkim dogovorom prošli mjesec nakon intervjua u kojem je otkrio svoje nezadovoljstvo Unitedom i njihovim menadžerom Erikom ten Hagom.

Ronaldo igra za Portugal na Svjetskom prvenstvu u Kataru i zabio je gol u njihovoj prvoj utakmici turnira, postavši tako prvi igrač koji je zabio na pet različitih Svjetskih prvenstava.

Ronaldo je želio napustiti United prije početka sezone 2022./23., a u interviewu s Piersom Morganom je potvrdio da je odbio unosnu ponudu kluba iz Saudijske Arabije.

Međutim, španjolski sportski dnevnik "Marca" je u ponedjeljak izvijestila da je Al Nassr iz Rijada blizu potpisivanja ugovora sa 37-godišnjim peterostrukim osvajačem Zlatne lopte.

Ronaldo je do sada u karijeri igrao za Manchester United, Juventus i Real Madrid čiji je najbolji strijelac svih vremena. Nijedan igrač nije postigao više golova u Ligi prvaka od Ronalda, koji je ujedno i najbolji strijelac u međunarodnom nogometu sa 188 pogodaka.

Očekuje se da će u Al Nassru zaraditi blizu 200 milijuna eura (211 milijuna dolara) po sezoni, uz druge dodatke, čime bi postao najplaćeniji sportaš na svijetu.

U momčadi Al Nassra nalaze se i kamerunska zvijezda Svjetskog prvenstva Vincent Aboubakar i bivši vratar Napolija David Ospina.

Ronaldo se vratio u United uoči sezone 2021./22., ali ga je trener Erik ten Hag uglavnom držao na klupi što je potaknulo eksplozivan interview koji je pridonio njegovom odlasku.

FOTO: EPA/Abir Sultan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!