Nogomet

Enrique: 'Nedostajao nam je pogodak, a više sam nego ponosan kako su moji igrači odigrali'

Mihaela Bradovski • utorak, 06.12.2022.
Enrique: 'Nedostajao nam je pogodak, a više sam nego ponosan kako su moji igrači odigrali'
Foto: DSE

Španjolska je završila s nastupom na Svjetskom prvenstvu, poražena je od Maroka na jedanaesterce te se vraća kući ranije od očekivanja.

Luis Enrique nije bio presretan nekim pitanjima na pressici, malo ga je naljutio upit novinara ima li osjećaj da nije dominirao utakmicom kako je želio.

"Jeste li bili na utakmici? Ako ste bili, jeste li imali leđa okrenuta terenu? Ako smo nešto radili u ovom susretu, onda smo dominirali."

"Nedostajao nam je pogodak, a više sam nego ponosan kako su moji igrači odigrali. Bounou je bio sprektakularan, a Maroku želim sve najbolje. Jako sam sretan profilom igrača koje imam, to su oni koje sam izabrao i s njima bih i u smrt. Čestitam im kako su se borili", poručio je Enrique.

Enrique žali što ranije nije uveo Pabla Sarabiju.

"To je sport, igrači su dali 100 posto od sebe i nema smisla sada o tome misliti, jedino mogu razgovarati o Pablu Sarabiji. Uveo sam ga zbog penala, a on mi je u tom kratkom razdoblju kreirao i dvije prilike. To je bila pogreška, pokazao mi je da zaslužuje više minuta."

Hoće li ostati na klupi reprezentacije, još ne zna.

"Ne znam, nije sada vrijeme za to. Zbog sve ljubavi koju sam dobio u Savezu, ostao bih najradije do kraja života na klupi, ali moram misliti i na sebe i na igrače te donijeti odluku koja je najbolja za sve."

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!