Vodeni sportovi

Jug i Jadran očekivano do finala Kupa Hrvatske u vaterpolu

Branimir Korać • srijeda, 07.12.2022.
Jug i Jadran očekivano do finala Kupa Hrvatske u vaterpolu
Foto: FaH

Na završnom turniru Kupa Hrvatske u vaterpolu u finalu će igrati Jadran i Jug. Jadran je u polufinalu bio bolji od Solarisa, a Jug je slavio protiv Mladosti...

Hrvatski predstavnici u LEN Ligi prvaka, Jadran i Jug, nisu dopustili iznenađenje u polufinalu Kupa Hrvatske. Na turniru u Zagreb Mladost i Solaris držali su priključak u prvom poluvremenu, ali u nastavku je ipak presudila kvaliteta Dubrovčana i Splićana.

Jug je bio bolji od Mladosti s 12:9, a ključ je bio u ulasku u drugo poluvrijeme. Jug je tu napravio seriju 4:0, četvrtinu i pol Mladost nije mogla do pogotka i Jug je tu stvorio ključnu prednost.

Završilo je 12:9, a Jug su predvodili Toni Popadić s 11 obrana, Loren Fatović sa šest golova te Marko Žuvela s četiri gola. Kod Mladosti David Mijić je upisao tri gola.

Solaris je pune tri četvrtine stvarao probleme Jadranu i u zadnju dionicu ušao je s izjednačenih 7:7. Međutim, u četvrtoj dionici Jadran je bio puno bolji i sa 6:1 odmaknuo na velikih 13:8.

Najbolji kod Jadrana bio je Jerko Marinić Kragić s četiri gola, a kod Solarisa po dva gola postigli su Jerko Penava i Borna Sirovec.

Kup Hrvatske, polufinale:
Jug AO - Mladost 12:9
Jadran Split - Solaris 13:8

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Kup Hrvatska

polufinale

Jug AO12:9Mladost
Jadran Split13:8Solaris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!