Nogomet

Michael O'Neill vratio se na klupu Sjeverne Irske

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 07.12.2022.
Michael O'Neill vratio se na klupu Sjeverne Irske
Foto: EPA

Michael O'Neill ponovno je imenovan izbornikom Sjeverne Irske s kojom je potpisao ugovor na pet i pol godina, objavio je Sjevernoirski nogometni savez u srijedu.

O'Neill, koji je bio sjevernoirski izbornik do 2020., naslijedit će Iana Baraclougha koji je smijenjen u listopadu.

"Oduševljen sam što sam izbornik seniora Sjeverne Irske", rekao je O'Neill. "Uzbuđen sam vidjeti što se može postići s ovom skupinom igrača i jedva čekam ponovno biti ispred Zeleno-bijele vojske na Nacionalnom stadionu."

O'Neill je prvi put preuzeo Sjevernu Irsku 2011. i odveo je na Euro 2016., što je za tu reprezentaciju bilo prvo veliko međunarodno natjecanje u 30 godina, gdje su ispali u šesnaestini finala.

Preuzeo je vođenje drugoligaša Stoke Cityja 2019., ali je nastavio biti izbornik Sjeverne Irske do travnja sljedeće godine kada je zbog pandemije koronavirusa odgođeno doigravanje za Euro 2020.

Izvršni direktor irskog FA-a Patrick Nelson rekao je da se O'Neill dugoročno vratio.

"Odmah smo usredotočeni na nadolazeću kvalifikacijsku kampanju za UEFA Euro 2024. koja počinje u ožujku 2023., ali osim toga postoji toliko toga čemu se možemo radovati, uključujući turnir UEFA Euro 2028. gdje ćemo, nadamo se, biti sudomaćini kao dio uspješne kandidature Ujedinjenog Kraljevstva i Irske", rekao je Nelson.

Sjeverna Irska u kvalifikacijama za Euro 2024. igra protiv Danske, Finske, Slovenije, Kazahstana i San Marina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!