Nogomet

El Pais: 'Vrijeme prolazi, ali Hrvatska se ne brine već igra uvjerena da nitko ne može izdržati više od nje'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 10.12.2022.
El Pais: 'Vrijeme prolazi, ali Hrvatska se ne brine već igra uvjerena da nitko ne može izdržati više od nje'
Foto: FaH

I španjolski El Pais posvetio je veliki prostor hrvatskoj reprezentaciji koja je pokazala i Brazilu kako je gotovo kada ona kaže da je gotovo...

Španjolski El Pais kao i mnogi ističe karakter i borbenost hrvatske reprezentacije koja je još jednom odbila potpisati kapitulaciju, čak i pred moćnim Brazilom.

"Ako postoji momčad s kojom nitko ne želi ostati zarobljen na litici, na rubu provalije, onda je to Hrvatska. Hrvatska bezvremenskog Luke Modrića i svojih vratara, ovdje u Kataru kao i prije četiri godine u Rusiji. Na rubu, kada mislite da ste ih svladali, da su slomljeni pred smrtonosnim udarcem, čak niti tamo im ne možete vjerovati. Čak niti Brazil. Čak niti Neymar u trenutku u karijeri kada je bio uvjeren da je stigao trenutak bljeska na Svjetskom prvenstvu. Ostao je bez polufinala koji će igrati Hrvatska."

"Dio utakmice nakon regularnog dijela i jedanaesterci pripadaju Hrvatskoj. Napadač zagrebačkog Dinama, Bruno Petković, postigao je izjednačujući pogodak u 117. minuti. Klasična Hrvatska."

Posebne pohvale zaradio je hrvatski vezni red koji je održao lekciju Brazilcima.

"Titeova momčad, ona s osmijehom i plesom, od početka je naletjela na Modrića i njegovu družinu mudraca. Hrvatska živi od svog otpora i stava na sredini terena koji je nešto najpreciznije što je nogomet dao. Modrić, Brozović i Kovačić su igrali, a Brazil se polako gasio, trčao više za loptom nego s njom."

Disciplina i mirnoća još je nešto što odlikuje ovu reprezentaciju.

"Hrvatska je uvijek unaprijed imala sve smišljeno. Vrijeme prolazi, Hrvatska se ne brine već igra uvjerena da nitko ne može izdržati više od nje. Otkako je u Rusiji ušla u nokaut susrete, samo su jednu utakmicu odigrali bez produžetaka, finale protiv Francuske."

"I protiv Brazila bili su to tipični Hrvati, i ovaj su susret vodili svojim načinom rada - otporom. Time su odveli utakmicu u svoju domenu, u produžetke. I tako su izdržali i bljesak kojim je Neymar mislio da ih je srušio. Čini se da nitko ne uči da Modrićeva Hrvatska vlada zagrobnim životom."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!