Nogomet

Otkrivena tajna: Gio Reyna bio je nadomak izbacivanja iz reprezentacije

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.12.2022.
Otkrivena tajna: Gio Reyna bio je nadomak izbacivanja iz reprezentacije
Foto: EPA

Mladi Borussijin Amerikanac Giovanni Reyna bio je vrlo blizu izbacivanju iz reprezentacije, na tajnom glasovanju odlučeno je 13:12 glasovima igrača da ipak ostane...

Praktički polovica američkih reprezentativaca bila je za izbacivanje Giovannija Reyne iz reprezentacije zbog ponašanja na travnjaku i izvan njega.

Kako tvrde izvori oko američke reprezentacije, izbornik Berhalter i njegov stožer prepustili su odluku igračima koji su glasovali 13:12 za njegov ostanak s reprezentacijom.

Bilo je veliko iznenađenje što Reyna ne igra već sjedi na klupi, protiv Walesa i Irana nije dobio niti minutu, protiv Engleske je ušao u zadnjih osam minuta, a protiv Nizozemske je odigrao drugo poluvrijeme.

"Imali smo samo jednog igrača od prvog dana koji nije ispunjavao ono što se trtažilo na travnjaku i van njega. Satima smo sjedili i raspravljali što ćemo s tim igračem. Bili smo spremni rezervirati mu avionsku kartu kući, toliko je to bilo ekstremno. Svelo se na to da ćemo imati još jedan razgovor s njim, a dio razgovora bio je kako ćemo se ponašati od sada. Ali druga stvar koju smo mu rekli je 'morat ćeš se ispričati suigračima, ali morat ćeš reći zašto se ispričavaš. Morat ćeš ići dublje od pukog dečki, žao mi je."

"Rekao sam igračima 'u redu, on će vam se ispričati kao grupi, cijelom timu'. A ono što je bilo fantastično u cijeloj ovoj stvari je da su nakon što se ispričao, ustali jedan po jedan i rekli, 'slušaj, nije bilo dovoljno dobro, nisi ispunjavao naša očekivanja i želimo vidjeti promjenu.' I od tog dana više nije bilo problema s ovim igračem", kaže Berhalter, a to pokazuje i poodatak da je Reyna ipak dobio poluvrijeme u osmini finala.

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!