Nogomet

Mundo Deportivo: 'Modrić je zaslužio otići s osmijehom'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 14.12.2022.
Mundo Deportivo: 'Modrić je zaslužio otići s osmijehom'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija oprostila s od sna o tituli svjetskog prvaka. Poražena je u polufinalu od Argentine s 3:0...

Svjetski mediji dosta prostora posvetili su Luki Modriću kojem je ovo posljednje svjetsko prvenstvo.

"Luka Modrić vodio je Hrvatsku u polufinale Svjetskog prvenstva, ali balkanski tim nije znao kako ga odvesti u finale. Ispred njega bila je sjajna Argentina koja mu je oduzela najljepši oproštaj. Hrvatski kapetan zaokružio je ciklus protiv Argentine. S 37 godina protiv protivnika protiv kojeg je debitirao 2006. godine, a 16 godina kasnije nakon toliko bitaka, posebno u La Ligi, Messi je ponovno pokvario party", piše Mundo Deportivo.

Mundo Deportivo isticao je kako je Modrić odigrao još jednu dobru utakmicu dominirajući i vodeći igru.

"Pokušavao je Modrić, pogotovo dok Leo nije otvorio 'račun' s 11 metara. Luka je još jednom pokazao kako dominira tempom, kako pokreće svoju momčad. Rijetki vezni igrači ima viziju igre poput hrvatske Zlatne lopte, koja je obilježila eru ne samo u Hrvatskoj, već i u Real Madridu. Modrić kao kapetan posvetio se i obrambenim zadacima, žrtvujući se i vodeći primjerom, ali maksimum bilo je polufinale. Do toga su Hrvati već napravili puno nakon što su na cijelom prvenstvu pobijedili u samo jednoj utakmici."

Mundo Deportivo je uvjeren kako će u subotu u susretu za treće mjesto biti Modrićev oproštaj od reprezentacije.

"Barem su se pobrinuli da odigraju sedam utakmica. U subotu je na rasporedu borba za treće mjesto protiv Francuske ili Maroka. Bit će to oproštaj od najboljeg hrvatskog igrača svih vremena. Oproštaj koji mora biti posveta Modriću koji je snužden i tužan završio na klupi. Nakon 162 nastupa i 23 pogotka za hrvatsku reprezentaciju, Luka je zaslužio otići nasmijan, uzdignute glave. Njegov tim mu duguje za sve što im je dao. Otvorio im je put i odveo ih praktički do vrha. Sada svom kapetanu duguju posljednju pobjedu."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo14.12.2022. u 07:58
    Bojkot!
    chepo