Nogomet

Gianluca Vialli napustio dužnost šefa delegacije talijanske reprezentacije

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 14.12.2022.
Gianluca Vialli napustio dužnost šefa delegacije talijanske reprezentacije

Gianluca Vialli (58) odlučio je napustiti svoju dužnost šefa delegacije talijanske nogometne reprezentacije kako bi se posvetio liječenju.

Vialli boluje od raka gušterače koji mu je prvotno dijagnosticiran još 2017. godine da bi godinu dana kasnije proglašen zdravim. No, lani se bolest vratila.

"Nakon dugih i teških pregovora s mojim onkolozima odlučio sam, nadam se nakratko, prekinuti svoje poslovne obaveze. Cilj je uložiti svu energiju u to da moje tijelo prebrodi ovu fazu bolesti", objavio je Vialli.

Tijekom igračke karijere Vialli je sakupio 59 nastupa za "azzurre", a najveće uspjehe u igračkoj karijeri postigao je kao član Sampdorije gdje mu je napadački partner bio aktualni talijanski izbornik Roberto Mancini. Upravo su Vialli i Mancini predvodili klub iz Đenove do njegovog jedinog naslova ptvaka Italije 1991. godine, a godinu dana poslije i do nastupa u finalu Lige prvaka.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina kazao je kako Vialli u svojoj borbi s bolesti može "računati na sve u savezu".

"Gianluca je apsolutni protagonist u talijanskoj reprezentaciji i bit će to u budućnosti. Zahvaljujući njegovoj nevjerojatnoj snazi duha, siguran sam kako će se vratiti uskoro. Može računati na svakoga od nas jer mi smo tim kako na terenu tako i izvan njega", rekao je Gravina.

Prošle godine Italija je osvojila naslov europskog prvaka, no ove se godine nije kvalificirala za Svjetsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!