Automoto

U Čazmi održan Delta winter rally show, Mađari najbolji

Sportnet • četvrtak, 15.12.2022.
U Čazmi održan Delta winter rally show, Mađari najbolji

U konkurenciji 33 posade međusobni dvoboj mađarskih posada odlučio pobjednike, naši Lončarić-Vojvodić na pobjedničkom postolju...

Vremenski uvjeti nisu nimalo mazili sudionike, ali niti gledatelje i organizatore dvodnevnog 3. Delta winter rally show Čazma 2022., međunarodne automobilističke manifestacije u kategoriji auto show priredbi održanoj u Čazmi i širem okruženju u organizaciji Autokluba Delta Zagreb. Nastupile su 33 posade iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije, vozilo se šest brzinskih ispita, prvog dana na gradskim prometnicama Čazme, po mokrom i kliskom asfaltu, a sutradan na četiri brzinca makadamskom dionicom Donji Miklouš-Šimljanik (11.79 km), u oba smjera, po dva puta. Bilo je hladno, mokro, pravi zimski uvjeti, kako i naziv manifestacije kazuje, ali bez snijega koji je noću padao ali se nije zadržao. Drugi je dan bio suh i hladan.

Do konačne pobjede stigla je mađarska posada Antal Kovacs i Gergely Istovics u Ford Fiesti Rally2, s tek jednim izjednačenim najboljim rezultatom pojedinih brzinaca. Bio je to prvi gradski brzinac (2.69 km), koji su odvezli identičnim vremenom 2:22,5 minuta s posadom Martin i Dora Ravenščak u Ford Fiesti Rally 3.

Drugi prolaz, dvije sekunde boljim rezultatom Ravenščake je odveo na vodećoj poziciji u drugi i odlučujući dan, koji je u cijelosti, po ostvarenim vremenima sva četiri prolaska brzinskim ispitom pripao drugoj mađarskoj posadi Sasa Olle-Rebeka Olle u Škoda Fabia R5 Evo. Od tri do osam sekundi bili su na svakom prolasku brži od sunarodnjaka, ali u konačnici ipak nedovoljno da ih i prestignu, obzirom da su prvog dana upisali zaostatak gotovo pola minute. Sve su to iskoristili Kovacs i Istovics, slavili pobjedu ukupnim vremenom 32:37.7 minuta, s tek 6.2 sekunde manje od tandema Olle, da bi do treće pozicije stigao veteran Nenad Lončarić uz suvozačicu Tajanu Vojvodić-Pinky u Subaru Imprezi Sti, unutar iste minute s pobjednicima. Oni su stečenu prednost prvog dana iskoristili za pobjedničko postolje u direktnom srazu s višestrukim slovenskim prvakom i pobjednbikom čazmanskog show rallya u veljači ove godine Darkom Peljhanom, koji je u Mitsubishi Lanceru Evo IX nastupio sa Matejom Čarom.

Do cilja su stigle 24 posade, dvije su odustale zbog izlijetanja sa staze, a ostale uslijed tehničkih kvarova. Među prvih deset uz posadu Lončarić-Vojvodić, još su dvije hrvatske posade ostvarile zapažen rezultat, šesto mjesto M.Ravenščak-D.Ravenščak i osmo Daniel Vojvodić-Lana Sutlović (Mitsubishi Lancer Evo IX). Naš proslavljeni as Niko Pulić, uz suvozačicu Aleksandru Devunić (Škoda Fabia Rally2 Evo), nastup je okončao na 14. mjestu ukupnog poretka. Pobjednici po klasama bili su, u klasi do 1400 ccm Rok Lazar-Janez Jesenko (Slovenija, VW Polo), do 2.000 ccm Borut Prosenc-Blaž Selan (Slovenija, Ford Escort RS 2.0), preko 2.000 ccm Kovacs-Istovics, te u klasi RWD Slovenci Mitja Božič-Boris Tonejc (BMW 320i E36).

Najuspješnijom suvozačicom proglašena je Rebeka Olle, juniorom Rok Lazar, a veteranom Nenad Lončarić.

Miroslav KRPAN

FOTO: ORG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!