Nogomet

Kramarić: 'Prijateljska utakmica? Jako loša konstatacija, bacat ćemo se na glavu i mi i oni'

Branimir Korać • četvrtak, 15.12.2022.
Kramarić: 'Prijateljska utakmica? Jako loša konstatacija, bacat ćemo se na glavu i mi i oni'
Foto: Damir Senčar/HINA

Andrej Kramarić ističe ogromnu važnost dvoboja za treće mjesto i želi završiti natjecanje kao pobjednik. Isto očekuje i od Marokanaca...

Za Andreja Kramarića nema dvojbe, susret za treće mjesto ima ogroman značaj i vidi ga kao jednu od najvećih utakmica ove reprezentacije.

"Samo kada se vratim u ranu mladost sjetim se kako je to bilo, kakva je to bila utakmica. Mi smo u takvoj situaciji i moramo biti svjesni da je ovo povijesna utakmica i moramo biti svjesni da je pitanje hoćeš li opet imati priliku osvojiti medalju. Kada se sjetim 1998. kako sam kao klinac skakao po ulici sav sretan... Sigurno je jedna od najvećih utakmica naše reprezentacije."

Polufinale Maroka nije ga iznenadilo, upoznao ga je na početku Prvenstva.

"Nije me Maroko iznenadio, nakon prve utakmice osjetili smo kakvi su. Tvrdi, dobro organizirani, imaju kvalitetne i talentirane igrače. Oni su sada u situaciji kao mi 1998. i dat će život za tu medalju. Bit će jako slična utakmica prvoj, puno borbe i strpljenja bez prava na grešku, bit će pitanje trenutka, možda individualna klasa odluči. Jučer su bili odlični protiv Francuske, ali Francuzi su ipak klasa i dočekali su priliku."

Marokanski novinar izazvao je čuđenje kod Kramarića upitom očekuje li u subotu više prijateljsku utakmicu.

"Prijateljsku? Mislim da će se bacati na glavu jer će time moći postati besmrtni u svojoj naciji i živjeti od tih uspomena. Mi ćemo isto raditi, ima tu mladih dečki koji će isto željeti to pričati unucima. Prijateljska utakmica je jako loša konstatacija."

Hrvatska devetka je spemna i psihički i fizički, kaže Kramarić da bi mogao još jedno Prvenstvo odraditi.

"Pričali smo i prije Prvenstva da natjecanje tijekom sezone je dobro, osjećam se Top, nisam umoran, na neki način mi je žao što već završava. Osjećam se dobro, pun energije, motivacije. Nije kraj sezone i nismo psihički i fizički toliko izmoreni. S moje strane, spreman za ponoviti još jedno prvenstvo."

Doček nakon srebra u Rusiji je nešto što će pamtiti cijeli život.

"Prva uspomena od Rusije je doček, to je nešto nestvarno, toliki broj ljudi, to je ono što je oslikalo cijelo prvenstvo i što ti ostaje za cijeli život. Otići kući kao pobjednik ili gubitnik nije isto i zato ovo nije prijateljska utakmica. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo medalju, naravno da se želimo vratiti kući kao pobjednici. Spremni smo se boriti za to treće mjesto, da budemo pravi pobjednici."

Upitan je i o Luki Modriću koji igra svoje zadnje SP.

"Svi znamo sve o Luki, toliko lijepih riječi zadnjih desetak godina, treba mu reći hvala, to što je on napravio za cijeli svijet i malu Hrvatsku, ali nisam baš siguran da mu je zadnje. Godine ipak čine svoje i on će ostati besmrtan, izuzetna je čast učiti od njega i biti uz njega, on nogomet čini lakšim i jednostavnijim."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!