Nogomet

Samo Lionel Messi sudjeluje u više golova nego Ivan Perišić

Branimir Korać • nedjelja, 18.12.2022.
Samo Lionel Messi sudjeluje u više golova nego Ivan Perišić
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija iza sebe ima još jedno sjajno natjecanje i još jedno odličje, a Ivan Perišić upisao se u povijest...

Nije nikakva novost kada se ističe neizmjerna važnost Ivana Perišića za hrvatsku reprezentaciju, no od 2014. godine rijetki su ostvarili ono što je on uspio.

Na posljednja tri svjetska prvenstva Perišić je upisao ukupno pet asistencija i poravnat je na drugom mjestu s Antoineom Griezmannom dok je ispred njih sa šest asistencija u tom razdoblju jedino Lionel Messi.

Još je impresivniji Perišićev učinak na ova tri prvenstva ako se kombiniraju golovi i asistencije, Perišić ih je skupio 11 (šest golova i pet asistencija), a bolji je samo Messi s njih 16.

Naravno, ako se gledaju velika natjecanja, dakle svjetska i europska prvenstva, Perišić je najbolji hrvatski strijelac s deset golova, a tome je dodao i osam asistencija. Na drugom mjestu je Davor Šuker s devet golova i jednom asistencijom.

Impresivan je i učinak Hrvatske na SP-ima od njenog debija, naime od 1998. godine Hrvatska ima tri plasmana na pobjedničko postolje, a samo Francuska i Njemačka u tom razdoblju su bolje s po jednim više.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!