Nogomet

Talijanski menadžer: 'Livaja je zaljubljen u Hajduk, a prava je enigma zašto Kramarić nije u velikom klubu'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.12.2022.
Talijanski menadžer: 'Livaja je zaljubljen u Hajduk, a prava je enigma zašto Kramarić nije u velikom klubu'
Foto: FaH

Hrvatski nogometaši podigli su si vrijednost nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje su još jednom pokazali visoku kvalitetu.

Talijanski menadžer Federico Pastorello oduševljen je nastupima Hrvatske na ovom Svjetskom prvenstvu, ali to za njega nije nešto što ga iznenađuje.

"Hrvatska je odigrala fantastičan turnir i to nije nešto novo. Proteklih godina ostvarila je čudesne rezultate s obzirom na broj stanovnika."

U njegovoj agenciji je i Marko Livaja o kojem Pastorello ima jako visoko mišljenje.

"Livaja je zaljubljen u Hajduk, to je klub u čijoj je bio školi. Vjerojatno zaslužuje priliku na vrhunskoj razini, ali Hajduk smatra svojom obitelji, otišao bi samo ako bi došla neka velika ponuda, ne u neki manji klub u Italiji, Francuskoj ili Njemačkoj, uz sav respekt. Obožava Hajduk koji se jako žrtvovao da ga zadrži. Često je govorio našem agentu u Hrvatskoj da želi nastaviti nositi Hajdukov dres te je pokazao da svejedno može ostati na ovako visokoj razini da može pružati veliki doprinos i hrvatskoj reprezentaciji."

Talijanski menadžer ističu veliki respekt i prema Andreju Kramariću za kojeg smatra kako zaslužuje veći klub od Hoffenheima.

"Prava mi je enigma kako taj dečko ne igra za Inter ili Milan, Atletico ili Chelsea. On je igrač koji je vjerojatno prerano dobio priliku za odlazak u Premier ligu, u tom trenutku nije bio fizički i mentalno spreman, ali kasnije je ostvario čudesne brojeve. Iako nije klasičan napadač, postigao je toliko pogodaka za Hrvatsku. Iako je u Hoffenheimu rušio rekord za rekordom, postoje takvi igrači koji ne dobiju pravu priliku u pravo vrijeme i ne uspiju doći do vrhunskog kluba."

Kao što je i Hajduk napravio veliki posao da bi zadržao Livaju, isto je napravio i Hoffenheim oko Kramarića.

"Mora se istaknuti i kako je Hoffenheim pouno toga uložio u Andreja, kada god bi se pojavila priča, kontaktirali su nas želeći dodati još koju godinu na ugovor kako bi se osjetio važnim. On je fantastičan igrač, možda se sada nakon Svjetskog prvenstva pojavi neka situacija, vidjet ćemo. U Hoffenheimu jako dobro gura i nije slučajno produžio vjernost prošle sezone."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!