Rukomet

Balić: 'Egipat moramo dočekati spremni, taj nam je susret jako bitan za četvrtfinale'

Mihaela Bradovski • utorak, 27.12.2022.
Balić: 'Egipat moramo dočekati spremni, taj nam je susret jako bitan za četvrtfinale'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Hrvoje Horvat zbog klupskih obaveza priključuje se reprezentaciji dan kasnije, a igrače je dočekao njegov pomoćnik Ivano Balić...

Kako Ivano Balić ističe, u ovih nekoliko dana uoči novogodišnje stanke, više će se testirati trenutna pripremljenost igrača.

"U ova tri dana imamo dvije utakmice da vidimo u kakvom su stanju igrači, a ona prava priprema kreće od 1. siječnja. Tu ćemo se posvetiti najviše toj prvoj utakmici s Egipćanima, da to dočekamo spremni jer mislim da nam o tome ovisi plasman u četvrtfinale."

Na rasporedu su i dvije utakmice protiv Italije, u onoj drugoj zatvorenog tipa provjerit će se i neke nove zamisli.

"Samo ćemo ponoviti ono što većina njih zna, te neke akcije koje imamo u napadu i par nekih obrambenih zadataka, ništa previše, a nešto novo ćemo pokušati napraviti na ovoj zatvorenoj utakmici."

Ovo Prvenstvo trebalo bi biti ipak puno bolje nego ono u Mađarskoj početkom godine.

"Ono u Mađarskoj nije bilo za ljude, samo su svi čekali jutro da vide ima li koji novi pozitivni i kome će se zabraniti nastup. Nadam se da ćemo s ovim popuštanjem moći biti koncentrirani samo na rukomet i onda bi vjerojatno sve trebalo biti puno bolje nego što je bilo u Mađarskoj."

"Nadam se da se neće nitko ozlijediti, to što imamo moramo iskoristiti, probati se što bolje uigrati u ovih narednih 12-13 dana prije te prve utakmice."

Kriteriji za poziv u reprezentaciju bili su vezani i uz igre u klubu.

"Gledali smo kako igrači igraju u svojim klubovima, već su svi bili članovi ove reprezentacije, netko malo duže, a netko malo kraće. Najjača stavka bi trebao biti kolektivni duh, tako su se u prošlosti osvajali naslovi. Nadam se da će neka medalja doći i s ovom novom Hrvatskom."

Odmah na startu igrat će se protiv Egipta, prvog konkurenta za prvo mjesto.

"Dobro je što je prva utakmica, svi će biti svježi, ali isto tako bit će i oni. Imaju i Egipćani nekih problema s ozljedama i presudit će tko će biti mentalno spremniji za tu bitku. Treba se pripremiti dobro taktički, izbornik već odavno šalje videa i znamo sve što igra Egipat. No opet igrači su ti koji moraju na terenu sprovesti u djelo zamisli izbornika, mislim da će to biti dobro."

Vidjet će se i kakvo je zdravstveno stanje, jasno je da Ivan Čupić ima problema koji ga već duže vrijeme muče.

"Čupko ima ozbiljnijih problema, a Martinović bi trebao doći čitav."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!