Nogomet

Naletilić: 'Gvardiol je svjetski traženi igrač, ali na sebe je još jače pozornost skrenuo Juranović'

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.12.2022.
Naletilić: 'Gvardiol je svjetski traženi igrač, ali na sebe je još jače pozornost skrenuo Juranović'
Foto: FaH

Ugledni menadžer Marko Naletilić ističe kako je Josip Juranović možda i najviše skrenuo na sebe pozornost od svih hrvatskih igrača na Svjetskom prvenstvu u Kataru...

Hrvatska je u Kataru došla do vrhunskog rezultata, završila je na trećem mjestu na Svjetskom prvenstvu i tako potvrdila neupitnu kvalitetu.

"Potvrdili smo da smo nogometna velesila i da imamo neviđeni kontinuitet, ne samo zato što smo mala zemlja nego i općenito", ističe Marko Naletilić u razgovoru za Novu TV.

Među hrvatskim igračima na Svjetskom prvenstvu možda je najviše što se tiče transfera profitirao Josip Juranović koji bi trebao skočiti za nekoliko razina.

"Neki igrači su skrenuli pozornost na sebe, no Gvardiol nije. On je svjetski traženi igrač, ali na sebe je još jače pozornost skrenuo Juranović, Livaković je potvrdio da na visokom nivou može biti fenomenalan".

Cijena na Transfermarktu ne znači puno ako nema ponuda.

"Bitno je da postoji neki interes ako će ga biti zada u zimu. Onda se može formirati dobra cijena. Ako nema interesa, onda je cijena na Transfermarktu porasla jer su igrali u polufinalu ili zabili golove na Svjetskom prvenstvu poput Oršića, Livaje, Petkovića..., a kupaca nigdje."

"Ogromna je inflacija, ogromna je ekonomska kriza i neki transfer Haalanda nije ogledalo prijelaznog roka jer je on krema svjetskog nogometa, ali nema srednje klase."

Ipak, hrvatski nogomet profitirat će od nove bronce.

"I neki igrači iz SuperSport Prve NL lakše će naći angažman jer imaju imidž Hrvatske. Ono što se nas tiče je napravljen maksimum, a sve ostalo je do tržišta."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!