Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u prijateljskom dvoboju svladali Crnu Goru

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.12.2022.
Hrvatski vaterpolisti u prijateljskom dvoboju svladali Crnu Goru
Foto: FaH

Odličan i europskih prvaka doličan oproštaj s godinom 2022. Naime, u Zagrebu je u prijateljskoj međudržavnoj utakmici odigranoj u bazenu uz Savu, Hrvatska svladala Crnu Goru 12:10 (2:1, 5:4, 4:2, 1:3) i tako još jednim trijumfom okončala kalendarsko ljeto u kojem smo postali prvaci Europe...

Rezultatski, Hrvatska je izuzmemo li početno vodstvo gostiju (0:1 Vuković) cijelo vrijeme bila u vodstvu.

Već u prvoj dionici je vodstvo Crnogoraca anulirano pogocima Marinića Kragića i Harkova (2:1). Uspio je suparnik odolijevati još prve dvije minute igre u drugoj četvrtini, održavati privid izjednačenosti (3:3), pa time onda i neizvjesnosti, ali realnost je bila sasvim drukčija.

Hrvatski su igrači bili daleko bolji, lucidniji u potezima i samo je trebalo malo prisebnosti, pričekati trenutak da sve sjedne na svoje mjesto, da prođe prva četvrtina s ne baš zavidnim igračem više (1-5). Zato je tu, između ostalog bio Bijač koji je u prvoj dionici obranio i peterac Mršiću.

Sredinom druge četvrtine počelo je ključno rezultatsko odvajanje Barakuda. od 3:3 do 6:3 (Marinić Kragić jedan i Harkov dva). Početkom treće četvrtine i konačna odluka o pobjedniku susreta, već u uvodnim minutama ovog dijela igre Bašić i Burić s igračem više podižu prednost na +4 (9:5), a minutu i pol prije kraja treće četvrtine i još malo više, +5 (11:6, Krapić).

U hrvatskoj su se momčadi istaknuli golovima Jerko Marinić Kragić i Konstantin Harkov (po tri pogotka), baš kao i obojica vratara, Bijač (pet obrana, računajući peterac), te Popadić (šest obrana).

Barakude u četvrtak (29. prosinca) završavaju trodnevne pripreme u Zagrebu, ali uskoro ćemo ih vidjeti ponovo u akciji. Naime, od 2. do 4. siječnja 2023. slijede zajedničke pripreme s Mađarskom u Budimpešti.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!