Nogomet

Dalić: 'Kao izbornik, želim i forsiram da u stručnom stožeru budu igrači koji su bili reprezentativci'

Petar Jenjić • nedjelja, 01.01.2023.
Dalić: 'Kao izbornik, želim i forsiram da u stručnom stožeru budu igrači koji su bili reprezentativci'
Foto: Damir Senčar/HINA

Zlatko Dalić rekao je u intervjuu za Pink da u svom stručnom stožeru želi nekadašnje reprezentativce pa se i biranim riječima oprostio od Siniše Mihajlovića...

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić govorio je u intervjuu za srpski Pink o budućnosti Luke Modrića u nacionalnoj vrsti.

"Luka je najvažnija karika u našoj reprezentaciji, kapetan koji igra možda i najbolji nogomet u karijeri. Uživa u nogomet i utakmicama reprezentacije. Ono što želim i forsiram kao izbornik jest da u moj stručni stožer ulaze igrači koji su bili u reprezentaciji. Mandžukić, Olić i Ćorluka bili su u Rusiji."

Namijenio mu je i ulogu u stručnom stožeru, ako još uvijek bude izbornik.

"Jednog dana kad Luka završi igračku karijeru bit će mu ponuđeno da se uključi u stručni stožer na bilo koji način, ako ja budem izbornik. Isto tako i Rakitić i drugi igrači koji imaju velike zasluge. Učinit ću sve što mogu da oni koji se žele baviti trenerskim i menadžerskim poslom uđu u krug reprezentacije. Dobar je to putokaz i svim drugim reprezentacijama da uđu oni koji imaju iskustvo velikih natjecanja i koji su napravili velike karijere."

2022. godina bila je turbulentna za Dalića koji je imao i lijepih i teških trenutaka.

"U sportskom smislu bilo je sjajno ako gledamo Svjetsko prvenstvo, a neću pamtiti po lijepom jer sam u lipnju izgubio oca. Za mene je tako ovo bila i tužna godina, ali to je život i to moramo prihvatiti."

Hrvatski izbornik za kraj se osvrnuo i na nedavno preminulog Sinišu Mihajlovića.

"Davno smo se upoznali. Kad sam igrao nogomet u Vinkovcima igrali smo neke turnire zajedno. Veliki igrač, imao je veliku karijeru, bio dobar trener i imao svoj stav. Bio je poseban. Pamtit ćemo ga kao velikog igrača i sjajnog izvođača slobodnih udaraca. Njegova je prerana smrt velik udarac za cijelu regiju. Teško je kada odlaze mladi ljudi, žao mi je kad nas napuštaju. Bio sam u kontaktu s njegovom obitelji, ovo je situacija u kojoj moramo prihvatiti da je život prekratak i da moramo zaboraviti animozitete, probleme i svađe. Moramo biti tolerantniji jedni prema drugima. Žao mi je zbog njega, imao je veliku borbu i nije uspio pobijediti. Pamtit ću ga i kao velikog igrača, velikog čovjeka i velikog trenera."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!