Nogomet

Antolić: 'Ne želimo da se transferi dogovaraju u BiH, nego u Maksimirskoj 128 s legalnim vodstvom kluba.'

Petar Jenjić • utorak, 03.01.2023.
Antolić: 'Ne želimo da se transferi dogovaraju u BiH, nego u Maksimirskoj 128 s legalnim vodstvom kluba.'
Foto: Davor Sajko

Član Dinamove Uprave Krešimir Antolić u razgovoru za Radio Sljeme osvrnuo se na jučerašnju press konferenciju koju je Nadzorni odbor privatizirao...

Krešimir Antolić u razgovoru za Radio Sljeme prokomentirao je sve što se događa u klubu, posebno nakon jučerašnje press konferencije Dinamovog nadzornog odbora.

"Koji je točno razlog mog izbacivanja naglavačke iz kluba, kako je rečeno na konferenciji za medije u Mostaru? Pravomoćno osuđena osoba koja je još k tome u bijegu od Hrvatske, ne može imati utjecaj na poslovne procese u Dinamu. To je jedini razlog zašto se sve ovo događa."

Pritisak stiže već neko vrijeme, ali predsjednik Mirko Barišić odbio ga je izbaciti iz kluba.

"Pritisak za moju smjenu traje već više od godinu dana, posebno prema predsjedniku kluba Barišiću kojem je rečeno da me treba izbaciti jer ne provodim Mamićeve ideje. On to nije htio provesti, smatrao je da za to nema ni razloga ni potrebe. Onda se na sjednici 12. prosinca pojavila inicijativa za raspravom o mom razrješenju pa su donijeli odluku da me trebaju razriješiti."

"Po klupskom statutu, o imenovanju i razrješenju odlučuje isključivo izvršni odbor. Skupština može o tom raspravljati, ali pravomoćna odluka je na izvršnom odboru. Na sjednici 19. prosinca odlučio je da nema razloga za moju smjenu i odbio je provesti odluku koju je donijela skupština. Donio je većinom glasova, a manji dio članova izvršnog odbora odbio je glasovati jer je smatrao da je glasovao na skupštini", nastavio je Antolić.

Dodaje kako press konferencije po nijednom klupskom aktu ne može sazvati predsjednik Nadzornog odbora jer on ne može zastupati klub u javnosti.

"Prezentirali su da imaju minimalno 41 potpis za sazivanje izvanredne skupštine. Sada tu počinju teći rokovi za predsjednika da u 60 dana ona bude sazvana. Koliko im se žuri, govori to da je redovna skupština trebala biti do 11. ožujka. Dakle, bit će sedam, osam dana ranije."

"Može se vidjeti u jučerašnjem zahtjevu da su se ljudi potpisivali na imenovanje i razrješenje izvršnog odbora, što bi bila tema i redovne skupštine, ali prva stranica, gdje piše da se radi o smjeni predsjednika Barišića, zaklamana je. Čovjek je 50 godina u klubu i napravio je više nego mi svi zajedno, budimo realni."

Antolić je dodao kako ne postoje nikakve struje, ni antimamićevske ni mamićevske.

"Postoji legalno vodstvo kluba na čelu s predsjednikom Barišićem i većim dijelom izvršnog odbora kao tijela skupštine koje jednostavno želi da se Dinamo i njegovi procesi vode tamo gdje mu je sjedište. Ovdje se radi o tome, a ne ni o kakvoj borbi za plijen. Nisam dio nikakvog klana, nikakve grupe tu ne postoje, ne postoje menadžerske agencije da stoje iza mene. Legalno sam izabrani član Uprave i u deset godina nikad nije bilo prigovora za koje bih znao. Predsjednik sam upravnog odbora zaklade, član radne skupine za izgradnju stadiona i imam novi mandat do 2025. Nema konkretnog razloga, ni jučer nije bilo osim bulažnjenja o Udbi, zašto bih trebao dobiti otkaz."

Navodni razlog smjene jest promjena sportske politike.

"Ne usude se reći da poslovnu i sportsku politiku kluba vodi Zdravko Mamić pa se onda to pakira u takve formulacije. Nemam ambicije biti ni predsjednik uprave Dinama ni predsjednik Dinama,a vrijeme će pokazati da će ovo biti najviša pozicija koju sam obavljao u klubu, bio tu još dva mjeseca ili 20 godina. Namjeravali smo odabrati Antu Čačića za sportskog direktora, ne vidim kako bi to mijenjalo smjer osim što ne želimo da se transferi dogovaraju u Bosni i Hercegovini, nego u Maksimirskoj 128 s legalnim vodstvom kluba."

Na pitanje podržavaju li ga zaposlenici kluba nije želio konkretno odgovoriti.

"S ljudima koji su digli glas za moju smjenu nikad nisam imao problema niti su mi pokucali na vrata i rekli da sam nešto krivo napravio. Prema tome, to je u varijanti da nisu za Mamića, nego protiv Antolića, ne smatram to ozbiljnim. Drugo, ja ne vodim klub jer sam tek jedan od četiri čovjeka koji je ovlašten za zastupanje. Jedan je predsjednik Barišić, druga predsjednica uprave Vlatka Peras i treća članica uprave Amra Peternel. Samostalno zastupamo klub, ali nijednu odluku, pogotovo u zadnje tri i pol godine, koliko je tročlana uprava, nisam donio sam. Nijedan posao nisam završio sam, bez konzultacije i zajedničke odluke s kolegicama."

Cijeli razgovor može se poslušati ovdje.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!