Zimski sportovi

Popović dobila najbolji mogući startni broj, Vlhova otvara utrku

HINA • srijeda, 04.01.2023.
Popović dobila najbolji mogući startni broj, Vlhova otvara utrku
Foto: EPA

Određeni su startni brojevi za drugi slalom na Sljemenu, a ovoga puta utrku će otvoriti Petra Vlhova. Leona Popović start će osma, a Zrinka Ljutić kao 17...

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović u četvrtak će na sljemenskom Crvenom spustu nastupiti sa startnim brojem osam, najboljim koji je mogla dobiti. Startat će neposredno iza današnje pobjednice Mikaele Shiffrin koja će ponovno nositi broj sedam, dok je broj jedan pripao Slovakinji Petri Vlhovoj.

Druga hrvatska predstavnica, 18-godišnja Zagrepčanka Zrinka Ljutić, ponovno će imati broj 17 koji joj u srijedu nije bio sretan. No,i sama je zaključila da je sutra novi dan, nova utrka i nova prilika za dokazivanje.

Između Vlhove i Shiffrin, u elitnoj skupini će redoslijed na startu biti sljedeći: s brojem dva Šveđanka Anna Swenn Larsson, osvajačica trećeg mjesta u srijedu; broj tri je dobila Austrijanka Katharina Liensberger, s brojem četiri će nastupiti Švicarka Wendy Holdener, broj pet će nositi Njemica Lena Duerr, a broj šest će imati Slovenka Ana Bucik.

Na startnoj listi su 62 skijašice. Početak prve vožnje predviđen je za 15 sati, a druga bi trebala započeti u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!