Rukomet

Glavni kandidat za osvajanje Lige prvakinja dolazi u Zagreb: 'Györ nema nigdje slabu točku'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 13.01.2023.
Glavni kandidat za osvajanje Lige prvakinja dolazi u Zagreb: 'Györ nema nigdje slabu točku'
Foto: FaH

U 11. kolu rukometne Lige prvakinja zagrebačka Lokomotiva dočekuje peterostruke prvakinje Europe, ekipu mađarskog Györi Audi ETO KC.

Utakmica se igra u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu u subotu 14. siječnja u 18 sati. Ulaz je slobodan, a izravni TV prijenos je na Arena Sport 2.

Kapetanica Lokomotive Stela Posavec svjesna je težine posla koji čeka ovu ekipu protiv jednog od glavnih konkurenata za titulu prvaka Europe.

"Györ je vrhunska rukometna ekipa, već su godinama ili u Final Fouru ili osvajačice Lige prvakinja. Mislim da smo mi u dobrom nizu, da smo uhvatile ritam, da odigravamo dobre utakmice i pružamo dobar otpor suparnicama u Ligi prvakinja. Našom čvrstom 5-1 obranom, koja dobro funkcionira u posljednje vrijeme i strpljivom igrom u napadu bez tehničkih pogrešaka – jer one su ekipa koja kažnjava svaku pogrešku – možemo se dobro suprotstaviti i Györu. Presretne smo prvim bodom u Ligi prvakinja koji smo osvojili protiv Kastamonua i to nam je dodatan motiv i poticaj."

Trener Lokosica Nenad Šoštarić prepun je hvale za vrhunsku mađarsku organizaciju.

"Györ ne samo da nema slabih točaka u ekipi, Györi nema slabih točaka nigdje u svojoj organizaciji. Oni su organizirani kao vrhunski nogometni, a ne rukometni klub. Igračice koje igraju u Györu su najbolje na svijetu i jedino su ostavili Mađarice na krilima. Možemo redom nabrajati njihove igračice i diviti im se. Primjerice, na vratima su im Silje Solberg, prva vratarka norveške reprezentacije i Sandra Toft, prva vratarka Danske. Ne treba dalje ništa govoriti. Mislim da je za sportski Zagreb prava fešta to što igramo protiv jedne takve ekipe, koja već desetak godina igra u finalima ili osvaja Ligu prvakinja. Očekujem da protiv njih odigramo najbolje što možemo, da pokažemo da rastemo kroz ove utakmice Lige prvakinja i da smo nešto naučili. Kad igraš s jakima moraš puno brže razmišljati jer ako ne razmišljaš oni to kažnjavaju pogotkom. Moramo se naučiti razmišljati brzo i u punoj brzini, moramo se riješiti impresioniranosti suparnicama, što već u velikoj mjeri i jesmo, i pokazati da znamo i možemo odigrati jednu dobru utakmicu."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!