Rukomet

Odlični Nizozemci lako svladali Argentinu, remi Bahreina i Tunisa

Mihaela Bradovski • petak, 13.01.2023.
Odlični Nizozemci lako svladali Argentinu, remi Bahreina i Tunisa
Foto: EPA

U preostala dva susreta poslijepodnevnog termina istaknula se Nizozemska uvjerljivom pobjedom protiv Argentine, a Bahrein i Tunis remizirali su 27:27...

U današnjem ranijem terminu na Svjetskom rukometnom prvenstvu, snage su u skupini F odmjerile Argentina i Nizozemska dok su se u skupini H susreli Bahrein i Tunis. Ove dvije utakmice nisu mogle biti različitije; prva je zaključena visokim slavljem europskog sastava dok su u drugoj azijski i afrički predstavnik podijelili bodove.

Nizozemska je već u prvom dijelu odmakla argentinskom sastavu, prije svega zahvaljujući 4:0 seriji u periodu između 11. i 16. minute. Redom su tada zabijali Smits, Boomhouwer, Steins i Baijens. Pokušali su Argentinci odgovoriti svojom, identičnom serijom pred odlazak na odmor, ali do nje su već pali u zaostatak od šest zgoditaka.

Sve su nizozemski rukometaši riješili još jednom serijom u prvih deset minuta nastavka, a 4:0 ponovili su i tijekom zadnjih deset minuta i na kraju slavili s dvoznamenkastom razlikom, 29:19.

Argentinci će se ususret idućih susreta morati zamisliti nad svojom napadom, iako ih je danas u dobroj mjeri zaustavio Bart Ravensbergen s 19 obrana. U prvom dijelu, u periodu od 11. do 21. minute nizozemsku je mrežu pogodio tek Pablo Simonet, dok se jedini u listu strijelaca u prvih 14 minuta nastavka upisao tek Diego Simonet.

Kay Smits je postigao sedam pogodaka, šest je dodao Schagen, dok su na drugoj strani po pet puta precizni bili Diego Simonet i Parker, ali iz 12, odnosno deset pokušaja.

Što se tiče dvoboja između Bahreina i Tunisa, uvodne minute u potpunosti su pripale azijskom sastavu i to na više nego uvjerljiv način. Merza Ali, Alsayyad i društvo poveli su sa 6:0, no nakon te sedme minute malo po malo su popuštali i već do odlaska na odmor skoro u potpunosti izgubili svu prednost.

Tunis je svoj najbolji period odradio od 39. do 51. minute kada su se u strijelce upisivali Ben Salah, Boughanmi, Rzig i dva puta Darmoul za lijepih 27:23 na semaforu. No tada kao da su se napadački ugasili te u posljednjih devet minuta nisu uspjeli postići niti jedan zgoditak.

S druge strane, Bahrein je u potpunosti nadoknadio zaostatak i minutu prije kraja Mohamed Ali postavlja konačnih 27:27. U redovima pobjedničkog sastava Ahmed Fadhul je susret završio s učinkom 10/11. Na drugoj strani Rzig je postigao osam pogodaka uz tri promašaja.

Skupina F, prvo kolo: Argentina - Nizozemska 19:29

Skupina H, prvo kolo: Bahrein - Tunis 27:27

SP 2023., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Argentina19:29Nizozemska
Norveška39:27Sjeverna Makedonija
1Norveška 398:74+246
2Nizozemska 389:70+194
3Argentina 375:87-122
4Sjeverna Makedonija 377:108-310

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!